• +31 (0)71 361 92 07
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Gasdetectie voor de koelindustrie

Voor de koeltechnische industrie hebben wij zowel analoge als digitale systemen. Naast de Monoline, die stekkerklaar is voor gebruik bij simpele, enkelvoudige installaties (centrale, detectors, flitser en hoorn in 1), hebben we ook systemen die op 1 centrale tot 128 detectors kunnen worden aangesloten.

Zeker voor nieuwe installaties is ons digitale systeem een uitkomst. Vanuit onze centrale (die wij eventueel kunnen bouwen in een systeemkast met noodvoeding, touch-display, webserver en sms-melder), gaan we met 1 digitale BUSkabel naar de detectors en de alarmgevers (CWED68). Alles wordt gevoed door de BUS. Vanuit de alarmgevers of de extra relaiskaarten die in de bus worden aangesloten kunnen we externe apparatuur schakelen zoals bv lampjes, onze zelfgemaakte LED borden en kleppen. Vanuit onze centrale zou u een koppeling kunnen maken naar uw eigen systeem. Groot voordeel hierbij is dat naast besparing op de installatiekosten wij ook het gehele systeem, detectors en alarmen, certificeren.

Wij hebben infrarooddetectors voor synthetische koudemiddelen als R449, R1234Z, etc, infrarooddetectors voor CO2 (R744), elektrochemisch voor NH3 (eventueel ATEX/ IECEx zone 1 of 2 gecertificeerd) en katalytisch voor propaan (eventueel ATEX/ IECEx zone 1 of 2 gecertificeerd).

 

Buiten de verkoop, inbedrijfstelling en onderhoud voor onze systemen verlenen wij ook de service om advies te geven over hoe wij uw project zouden invullen met gasdetectie, op basis van de huidige norm en wetgeving. Denk aan PGS13, NPR7601 en NEN-EN378

 

Als aanvulling op onze stationaire systemen hebben wij ook portable gasdetectie die u zelf kunt kalibreren en onderhouden middels het dockingstation. Het dockingstation geeft verder ook de mogelijkheid om inzicht te krijgen in het gebruik van de toestellen door uw medewerkers. De detectors kunnen uitgevoerd worden met LENS Wireless, voor onderlinge communicatie en lone worker apps. Kijk voor meer info op de onderstaande link.

 

Stationaire gasdetectie:

www.kimessa.com

www.extox.de

 

Portable gasdetectie:

www.indsci.com

 

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met ons via:

 

Notra BV

Losplaatsweg 30

2201CV Noordwijk 

Telefoon 071-3619207

Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.