• +31 (0)71 361 92 07
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ketelhuizen en warmtekracht centrales (WKC)

Ketelhuizen en WKC beschikken over aardgasleidingen. Zolang deze buiten staan, bijvoorbeeld op het dak, is er voor de veiligheid niets aan de hand. Zodra de ruimte gesloten is, moet er een gasdetectiesysteem aanwezig zijn, om de veiligheid te garanderen.

Graag bekijken wij de ruimte met u en adviseren wij, hoe we het risico op een ontploffing kunnen minimaliseren. Onze detectors kunnen ATEX (zone 1 en 2) uitgevoerd en gecertificeerd worden, waardoor we deze niet hoeven uit te schakelen, als er een meting van LEL wordt gedaan. Dit om de continuïteit te kunnen garanderen. Ook alarmgevers hebben wij ATEX (zone 1 en 2) uitvoeringen.

 

Tevens is er bij verbrandingssystemen ook een risico aanwezig op CO-vergiftiging. Ook deze detectors kunnen we meenemen op het systeem.

Zeker voor nieuwe installaties is ons digitale systeem een uitkomst. Vanuit onze centrale (die wij eventueel kunnen bouwen in een systeemkast met noodvoeding, touchdisplay, webserver en sms-melder), gaan we met 1 digitale BUSkabel naar de detectors en de alarmgevers (CWED68). Alles wordt gevoed door de BUS. Vanuit de alarmgevers of de extra relaiskaarten die in de bus worden aangesloten, kunnen we extern apparatuur schakelen. Denk dan aan lampjes/ onze zelfgemaakte LED borden en kleppen. Vanuit onze centrale zou u een koppeling kunnen maken naar uw eigen systeem. Groot voordeel hierbij is dat naast installatiekostenbesparing, wij ook het gehele systeem, detectors en alarmen certificeren.

 

Als aanvulling op onze stationaire systemen hebben wij ook portable gasdetectie die u zelf kunt kalibreren en onderhouden middels het dockingstation. Het dockingstation geeft verder ook de mogelijkheid om inzicht te krijgen in het gebruik van de toestellen door uw medewerkers. De detectors kunnen uitgevoerd worden met LENS Wireless, voor onderlinge communicatie en lone worker apps. Kijk voor meer info op de link.

 

  

 

Stationaire gasdetectie:

www.kimessa.com

www.extox.de

 

Portable gasdetectie:

www.indsci.com

 

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met ons via:

Notra BV
Losplaatsweg 30
2201CV Noordwijk 

Telefoon 071-3619207
Email 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.