C2H2.

Advies Verkoop & Verhuur Training Onderhoud

C2H2 Acetyleen

Acetyleen (of Ethyn of Alkyn) (C2H2) is een kleurloos gas en heeft een knoflookachtige geur. Het is zeer explosie gevaarlijk met zeer brede explosiegrenzen in mengels in lucht (2,5 – 82%). Hierdoor adviseren wij alleen gebruik te maken van Ex detectors. Op aanvraag zijn ook niet Ex versies beschikbaar, afhankelijk van de toepassing.

Producten

Notra biedt voor dit gas een ruim pakket aan mogelijke sensoren met verschillende meetbereiken. We hebben portable gasdetectors van Industrial Scientific (ISC) met dockingstation en draadloze communicatie (Lens Wireless). Voor meer info (klik tabblad portable gasdetector).

Notra heeft stationaire gasdetectors van Kimessa en Extox. Wij ondersteunen deze met onze eigen flexibele serviceorganisatie. Het assortiment bestaat uit standalone detectors, analoge- en digitale systemen. De standalone: ‘Monoline’ gebruikt men in enkelvoudige installaties. De Monoline bestaat uit centrale, detector, flitser en buzzer in één en is stekkerklaar. Daarnaast hebben we digitale systemen waar tot 128 detectors op kunnen worden aangesloten.

Zeker voor nieuwe installaties is ons digitale systeem een uitkomst. Vanuit de centrale gaan we met 1 digitale BUSkabel naar de detectors en de alarmgevers (CWED68). Alles wordt gevoed door de BUS. Vanuit de alarmgevers of de extra relaiskaarten die in de bus worden aangesloten, kunnen we externe apparatuur schakelen. De centrale kunnen wij in een systeemkast plaatsen met optioneel: noodvoeding, touchdisplay, webserver en sms-melder).

De sensoren zijn infrarood en katalytisch. Infrarood sensoren zijn niet gevoelig voor ‘verbruik’ van de sensor bij het detecteren van het gas. Pellistoren zijn veel gunstiger in aanschaf, maar verbruikt zichzelf bij het detecteren van methaan. Infrarood is tevens ook veel energiezuiniger.

Geschikte producten voor C2H2

kimessa gasdetectie producten

Ex
GSIM 1100 Ex Meetbereik 0-100% LEL
(vraag naar datasheet)

GSPM 121 Ex Meetbereik 0-100% LEL
(vraag naar datasheet)

Ex Tox gasdetectie producten

Stationair:

Ex
analoog

0-100%: ExSens_e

Bekijk specificaties

Portable:

multigas

MX4

Ventis

MX6

Bekijk specificaties
Vertrouwd door 3000+ klanten

Al meer dan 30 jaar werken wij vanuit Noordwijk voor bedrijven die te maken hebben met toxische gassen en explosiegevaarlijke gassen. Daarnaast werken we samen met de maritieme sector, de overheid en diverse instanties. Wij hebben het vertrouwen van 3000+ klanten, van de multinationals tot het MKB.

 

Waarom kiezen voor Notra?