O2.

Advies Verkoop & Verhuur Training Onderhoud

O2 zuurstof

O2 (dizuurstof of zuurstofgas) komt voor in lucht. Normaal 20,9%. Bij een te kort aan O2, door te werken met zuurstofverdringende gassen zoals stikstof en synthetische koudemiddelen, enzovoort, krijgt de mens het benauwd en uiteindelijk kan een zuurstoftekort leiden tot de dood door verstikking.
Ook een te hoge concentratie zuurstof in de lucht, kan voor gevaar zorgen. Het leidt tot versnelde verbranding en het verlegt de LEL waarde van andere gassen (zullen eerder ontbranden).

Producten

Notra biedt voor dit gas een ruim pakket aan betrouwbare elektrochemische sensoren waarmee verschillende meetbereiken gemeten kunnen worden. Enerzijds hebben we portable gasdetectors van Industrial Scientific. Optioneel te voorzien van draadloze communicatie (Lens Wireless). Voor meer info (klik tabblad portable gasdetector).

Anderzijds heeft Notra stationaire gasdetectors van Kimessa en Extox. Wij ondersteunen deze met onze eigen flexibele serviceorganisatie. Het assortiment bestaat uit standalone detectors, analoge- en digitale systemen. De standalone: ‘Monoline’ gebruikt men in enkelvoudige installaties. De Monoline bestaat uit centrale, detector, flitser en buzzer in één en is stekkerklaar. Daarnaast hebben we digitale systemen tot 128 detectors  op kunnen worden aangesloten.

Zeker voor nieuwe installaties is ons digitale systeem een uitkomst. Vanuit de centrale gaan we met 1 digitale BUSkabel naar de detectors en de alarmgevers (CWED68). Alles wordt gevoed door de BUS. Vanuit de alarmgevers of de extra relaiskaarten die in de bus worden aangesloten, kunnen we externe apparatuur schakelen. De centrale kunnen wij in een systeemkast plaatsen met optioneel: noodvoeding, touchdisplay, webserver en sms-melder).

De sensoren zijn elektrochemisch. Dit betekent dat de sensor een ppm-levensduur heeft en reeds na productie zichzelf verbruikt. Voor dit type detectors, hoeven wij enkel de sensor vervangen en hoeft niet de gehele detector te worden uitgewisseld, waardoor kostenbesparing wordt behaald.

Geschikte O2 detectie:

kimessa gasdetectie producten

Stationair:
niet Ex:
Analoog
0…30%: KSEA 407
Bekijk eigenschappen

digitaal
0…30%: KSEC 407
Bekijk eigenschappen

standalone
0…30%: MONOline 407
Bekijk eigenschappen

Ex
standalone/ digitaal/ analoog

0…30%: GSEM 407 EX
Bekijk eigenschappen

Ex Tox gasdetectie producten

Stationair:

niet Ex
0-25%: Sens_e
0-30 ppm: Sens_e
Bekijk eigenschappen

Ex
analoog
0-25%: ExSens_e
0-200 ppm: ExSens_e
Bekijk eigenschappen

Stallen
Stable 0-200 ppm met spoelsysteem
Bekijk eigenschappen

Industrial Scientific gasdetectie producten kopen

Portable
enkelgas
GasBadge® Pro
Bekijk eigenschappen

multigas
Ventis Pro (draadloze communicatie onderling en met BZ1 en live monitoring)
Bekijk eigenschappen

MX6
Bekijk eigenschappen

Area Monitor draadloos
Radius BZ1 (draadloze communicatie onderling en met Ventis en live monitoring)
Bekijk eigenschappen

Vertrouwd door 3000+ klanten

Al meer dan 30 jaar werken wij vanuit Noordwijk voor bedrijven die te maken hebben met toxische gassen en explosiegevaarlijke gassen. Daarnaast werken we samen met de maritieme sector, de overheid en diverse instanties. Wij hebben het vertrouwen van 3000+ klanten, van de multinationals tot het MKB.

 

Waarom kiezen voor Notra?