Vervuiling monitoringssytemen voor waterbehandeling.

Advies Verkoop Onderhoud

Chelsea biedt bewakingssystemen om niveaus van koolwaterstoffen en bacteriën die aanwezig zijn in geabstraheerde water te detecteren aan waterzuiveringsinstallaties, die van invloed kunnen zijn op de efficiëntie van de werking van de waterbehandelingsprocessen.

Chelsea’s polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK) Monitoringsystemen (in situ of in-line real-time) maken rapportages van een reeks koolwaterstofproducten die mogelijk binnen geabstraheerde wateren aanwezig zijn. Systemen kunnen worden geconfigureerd om te detecteren, met niet geparallelliseerde gevoeligheid, ofwel sterk verfijnde brandstoffen zoals BTEX of benzeen, geraffineerde producten zoals een dieselbrandstof of ruwe koolwaterstoffen.

Chelsea’s tryptofaanachtige fluorescentie (TLF) -systemen ( in situ of in-line real-time) maken rapportages van bacteriën die aanwezig zijn in geabstraheerde wateren of opgeslagen wateren na verwerking. Deze systemen detecteren fluorescerende eiwitten die in riolering en slurry worden gevonden.

Chelsea produceert zowel stationaire in-line als draagbare koolwaterstoffen- en bacteriën detectiesystemen. In-line detectiesystemen kunnen eenvoudig worden gemonteerd op de ingang tot waterbehandelingsinstallaties, die zijn verbonden in een leidend systeem of monitoring binnen een wateropslagtank.

Draagbare systemen (Hawk) zijn lichtgewicht, eenvoudig te bedienen en ontworpen om het veld in te nemen om koolwaterstoffen of bacteriënconcentraties binnen de geabstraheerde wateren te meten.

Deze systemen bieden real-time display en logging van koolwaterstof of bacteriën om te informeren over de waterkwaliteit. Handig rood, oranje, groene drempelwaarden kunnen eenvoudig worden ingesteld en het display geeft zowel grafische als numerieke indelingen. Beide systemen omvatten de Uvilux-fluorometer van Chelsea, die klein en low-power is en gemakkelijk geïntegreerd kan worden op andere sensornetwerksystemen. Daarnaast zijn ze zeer gevoelig en zijn deze fluorometersensoren geoptimaliseerd om (low-noise) ​resultaten te bieden.

Onlangs is de nieuwe VLUX MiniSonde – een miniatuur, kosteneffectieve, multi-parametersensor op de markt gekomen die robuuste gegevens levert voor UV of zichtbare fluorescentiemonitoring. Met geïntegreerde correcties voor meerdere milieuparameters zijn deze modellen geschikt voor het monitoren van BTEX, PAH, tryptofaan en algen.

UviLux

Uiterst gevoelige UV fluorometer voor real-time, in situ detectie van aromatische koolwaterstoffen (PAH), CDOM, tryptofaan, zoals…
Lees verder

Watchkeeper

Wall-mounted data display en logging systeem voor UniLux, TriLux en UViLux fluorometers. Set-up voor lange termijn monitoring.
Lees verder

Hawk

Robuust, hand-held display met data logger voor UniLux, TriLux and UViLux fluorometers.
Lees verder

Vertrouwd door 3000+ klanten

Al meer dan 30 jaar werken wij vanuit Noordwijk voor bedrijven die te maken hebben met toxische gassen en explosiegevaarlijke gassen. Daarnaast werken we samen met de maritieme sector, de overheid en diverse instanties. Wij hebben het vertrouwen van 3000+ klanten, van de multinationals tot het MKB.

 

Waarom kiezen voor Notra?