Monitoring van algen voor waterbehandeling.

Advies Verkoop Onderhoud

Chelsea’s algen detectiesystemen (in-situ of in-line real-time) geven rapportages van algen die in geabstraheerde wateren waterbehandeling zijn binnenkomen. Naast chlorofyl A kunnen deze in situ fluorometersystemen cyanobacteriën detecteren, zoals fycocyanine en fycoerythrin, die vaak worden geassocieerd met algengroepen van een giftige aard.

De detectie van algen in opgeslagen watersystemen, helpt bij de planning en informeert over waterabstractie met betrekking tot natuurlijke algenbloei die het hele jaar door kunnen optreden. Kennis van concentraties van algen in het water kan helpen bij het beoordelen van Geosmin formatie en informeren over smaak en geurproblemen en filtercontrole.

Chelsea produceert zowel stationaire in-line als draagbare koolwaterstoffen- en bacteriën detectiesystemen. In-line detectiesystemen kunnen eenvoudig worden gemonteerd op de ingang tot waterbehandelingsinstallaties, die zijn verbonden in een leidend systeem of monitoring binnen een wateropslagtank.

Draagbare systemen (Hawk) zijn lichtgewicht, eenvoudig te bedienen en ontworpen om het veld in te nemen om algen te detecteren in open wateren (rivieren en meren)

Deze systemen bieden real-time display en logging van algendetectie. Handig rood, oranje, groene drempelwaarden kunnen eenvoudig worden ingesteld en het display geeft zowel grafische als numerieke indelingen. Beide systemen omvatten de Uvilux-fluorometer van Chelsea, die klein en low-power is en gemakkelijk geïntegreerd kan worden op andere sensornetwerksystemen. Daarnaast zijn ze zeer gevoelig en zijn deze fluorometersensoren geoptimaliseerd om (low-noise) ​resultaten te bieden.

Onlangs is de nieuwe VLUX MiniSonde – een miniatuur, kosteneffectieve, multi-parametersensor op de markt gekomen die robuuste gegevens levert voor UV of zichtbare fluorescentiemonitoring. Met geïntegreerde correcties voor meerdere milieuparameters zijn deze modellen geschikt voor het monitoren van BTEX, PAH, tryptofaan en algen.

UviLux

Uiterst gevoelige UV fluorometer voor real-time, in situ detectie van aromatische koolwaterstoffen (PAH), CDOM, tryptofaan, zoals…
Lees verder

TriLux

Low cost, miniatuur algen sensor dat 3 hoofd algen parameters in 1 probe in kaart brengt
Lees verder

Hawk

Robuust, hand-held display met data logger voor UniLux, TriLux and UViLux fluorometers.
Lees verder

Vertrouwd door 3000+ klanten

Al meer dan 30 jaar werken wij vanuit Noordwijk voor bedrijven die te maken hebben met toxische gassen en explosiegevaarlijke gassen. Daarnaast werken we samen met de maritieme sector, de overheid en diverse instanties. Wij hebben het vertrouwen van 3000+ klanten, van de multinationals tot het MKB.

 

Waarom kiezen voor Notra?