CO2.

Advies Verkoop & Verhuur Training Onderhoud

Koolstofdioxide CO2

Koolstofdioxide is een gevaarlijke en uiteindelijk een dodelijk gas. Andere benamingen zijn: kooldioxide, koolzuurgas en koolzuur, maar deze laatste benaming is niet juist. Veel mensen zijn zich hiervan niet bewust, want in de atmosfeer is altijd ongeveer 400 ppm CO2 aanwezig. Mensen en dieren stoten CO2 uit.
Het gas onzichtbaar en reukloos, waardoor het door de mens niet opgemerkt wordt. CO2 is iets zwaarder dan lucht, waardoor het in de kelders of op de vloer blijft hangen.

Bij lage concentraties ontstaan klachten zoals hoofdpijn. Worden de concentraties nog hoger dan kan men benauwd worden en kan de bloeddruk stijgen. Uiteindelijk kan men blijvende oogschade, zuurstofgebrek en ademstilstand krijgen, tot de dood erop volgt. Goede gasdetectie is dus van levensbelang.

CO2 wordt veel gebruikt in de koel-industrie en voedingsindustrie, zoals tijdens het verpakken en als koelmiddel. Ook in andere industrieën komen we het vaak tegen.

Producten

Notra biedt voor dit gas een ruim pakket aan betrouwbare infrarood sensoren waarmee verschillende meetbereiken gemeten kunnen worden. Enerzijds hebben we portable gasdetectors van Industrial Scientific. Optioneel te voorzien van draadloze communicatie (Lens Wireless). Voor meer info (klik tabblad portable gasdetector).

Anderzijds heeft Notra  stationaire gasdetectors van Kimessa en Extox. Wij ondersteunen deze met onze eigen flexibele serviceorganisatie. Het assortiment bestaat uit standalone detectors, analoge- en digitale systemen. De standalone: ‘Monoline’ gebruikt men in enkelvoudige installaties. De Monoline bestaat uit centrale, detector, flitser en buzzer in één en is stekkerklaar. Daarnaast hebben we digitale systemen tot 128 detectors  op kunnen worden aangesloten. Onze detectors voldoen aan de NPR 7601 en NEN EN 378

Zeker voor nieuwe installaties is ons digitale systeem een uitkomst. Vanuit de centrale gaan we met 1 digitale BUSkabel naar de detectors en de alarmgevers (CWED68). Alles wordt gevoed door de BUS. Vanuit de alarmgevers of de extra relaiskaarten die in de bus worden aangesloten, kunnen we externe apparatuur schakelen. De centrale kunnen wij in een systeemkast plaatsen met optioneel: noodvoeding, touchdisplay, webserver en sms-melder).

Ook hebben we voor analysesystemen sensoren met een meetbereik 0-100% volumeprocent.

Geschikte CO2 detectie:

kimessa gasdetectie producten

Stationair:
niet Ex
digitaal/ analoog
0-500ppm/ 1; 2,5; 5 Vol. % KSIM 2090
Bekijk eigenschappen

standalone
0-100/250/300/500/1000 ppm: Monoline 1090
Bekijk eigenschappen

Ex
standalone/ digitaal/ analoog
0-100/250/300/500/1000 ppm: GSIM 1090 Ex
Bekijk eigenschappen

Ex Tox gasdetectie producten

Stationair:
niet Ex
analoog
0-500/5000 ppm: Sens_e
Bekijk eigenschappen

Ex
analoog
0-500/5000 ppm/ 5; 10%: ExSens_e
Bekijk eigenschappen

bemonsteringsystemen
IMC-8D(A)2 (ook kleinere verkrijgbaar) 0-100%
Bekijk eigenschappen

Industrial Scientific gasdetectie producten kopen

Portable  :
multigas
Ventis Pro (draadloze communicatie onderling en met BZ1 en live monitoring)
Bekijk eigenschappen

MX6
Bekijk eigenschappen

Area Monitor
Radius BZ1 (ook met draadloze communicatie)
Bekijk eigenschappen

Vertrouwd door 3000+ klanten

Al meer dan 30 jaar werken wij vanuit Noordwijk voor bedrijven die te maken hebben met toxische gassen en explosiegevaarlijke gassen. Daarnaast werken we samen met de maritieme sector, de overheid en diverse instanties. Wij hebben het vertrouwen van 3000+ klanten, van de multinationals tot het MKB.

 

Waarom kiezen voor Notra?