CO.

Advies Verkoop & Verhuur Training Onderhoud

CO Koolstofmonoxide

Koolstofmonoxide (of koolstofmono-oxide, koolmonoxide of kolendamp) of kortweg CO genoemd, is een giftig en uiteindelijk dodelijk gas. Bij lage concentraties ontstaan klachten als hoofdpijn, misselijkheid en hartklachten. CO is niet zichtbaar en het heeft geen geur. Goede CO gasdetectie is dus van levensbelang, want het wordt door de mens niet waargenomen.

CO is een bestandsdeel dat ontstaat door (onder meer) onvolledige verbranding. Denk bijvoorbeeld aan uitlaatgassen, ketels en tabaksrook. Koolstofmonoxide is een gas dat veel wordt gebruikt of ontstaat in de (petro-) chemische industrie.

Bij lage concentraties is het al gevaarlijk. De wettelijke grenswaarde is daarom gesteld op 20 ppm. Bij 8 uur werken onder deze concentratie, vormt er geen gevaar. De alarmgrenswaarde bedraagt 83 ppm en de levensbedreigende waarde is 334 ppm.

Producten

Notra biedt voor dit gas een ruim pakket aan betrouwbare elektrochemische sensoren waarmee verschillende meetbereiken gemeten kunnen worden. Enerzijds hebben we portable gasdetectors van Industrial Scientific. Optioneel te voorzien van draadloze communicatie (Lens Wireless). Voor meer info (klik tabblad portable gasdetector).

Anderzijds heeft Notra stationaire gasdetectors van Kimessa en Extox. Wij ondersteunen deze met onze eigen flexibele serviceorganisatie. Het assortiment bestaat uit standalone detectors, analoge- en digitale systemen. De standalone: ‘Monoline’ gebruikt men in enkelvoudige installaties. De Monoline bestaat uit centrale, detector, flitser en buzzer in één en is stekkerklaar. Daarnaast hebben we digitale systemen tot 128 detectors  op kunnen worden aangesloten.

Zeker voor nieuwe installaties is ons digitale systeem een uitkomst. Vanuit de centrale gaan we met 1 digitale BUSkabel naar de detectors en de alarmgevers (CWED68). Alles wordt gevoed door de BUS. Vanuit de alarmgevers of de extra relaiskaarten die in de bus worden aangesloten, kunnen we externe apparatuur schakelen. De centrale kunnen wij in een systeemkast plaatsen met optioneel: noodvoeding, touchdisplay, webserver en sms-melder).

De sensoren zijn elektrochemisch. Dit betekent dat de sensor een ppm-levensduur heeft en bij hoge concentraties de sensor zichzelf snel verbruikt. Voor dit type detectors, kunnen wij enkel de sensor vervangen en hoeft niet de gehele detector te worden uitgewisseld.
Tevens hebben we voor bemonsteringsystemen infrarood sensors 0-100%, 0-35% en 0-2% (v/v).

Geschikte CO detectie:

kimessa gasdetectie producten

Stationair:
niet Ex
analoog
0-100/250/300/500/1000 ppm: KSEA 507 (of 504)
Bekijk eigenschappen

digitaal
0-100/250/300/500/1000 ppm: KSEC 507 (of 504)
Bekijk eigenschappen

standalone
0-100/250/300/500/1000 ppm: Monoline 504
Bekijk eigenschappen

Ex
standalone/ digitaal/ analoog
0-100/250/300/500/1000 ppm: GSEM 507 EX
Bekijk eigenschappen

Ex Tox gasdetectie producten

Stationair:
niet Ex
analoog
0-300/4000 ppm: Sens_e
Bekijk eigenschappen

Ex
analoog
o 0-300/4000 ppm: ExSens_e
Bekijk eigenschappen

Bemonsteringsystemen
IMC-8D(A)2 (ook kleinere verkrijgbaar)
Bekijk eigenschappen

Industrial Scientific gasdetectie producten kopen

Portable
enkelgas
GasBadge® Pro
Bekijk eigenschappen

Tango (2 sensor 1 gas)
Bekijk eigenschappen

Multigas
Ventis (draadloze communicatie onderling en met BZ1 en live monitoring)
Bekijk eigenschappen

MX6
Bekijk eigenschappen

Area Monitor (draadloze communicatie onderling en met de Ventis en live monitoring)
Radius BZ1
Bekijk eigenschappen

Vertrouwd door 3000+ klanten

Al meer dan 30 jaar werken wij vanuit Noordwijk voor bedrijven die te maken hebben met toxische gassen en explosiegevaarlijke gassen. Daarnaast werken we samen met de maritieme sector, de overheid en diverse instanties. Wij hebben het vertrouwen van 3000+ klanten, van de multinationals tot het MKB.

 

Waarom kiezen voor Notra?