PH3.

Advies Verkoop & Verhuur Training Onderhoud

PH3 Fosfine

Fosfine (fosforwaterstof of ook wel waterstoffosfide genoemd) is een kleurloos giftig gas en ontvlambaar. PH3 kan zelfs aan de lucht spontaan ontbranden. Commerciële fosfine heeft een visachtige geur en ruikt soms ook naar knoflook en ui. PH3 is zeer gevaarlijk en reeds dodelijk in lage concentraties (3,6ppm). Het is zwaarder dan lucht.

De wettelijke grenswaarde is daarom gesteld op 0,1 ppm.
Let op: fosfine is ook zeer explosiefgevaarlijk. Een Atex/ IECex gecertificeerde meetkop is dan zeer aan te raden.

Fosfine PH3 wordt gebruikt om bijvoorbeeld in de scheepvaart, goederen te beschermen tegen ongedierte. Ook wordt het gebruikt in de halfgeleiderindustrie.

Producten

Notra biedt voor dit gas een ruim pakket aan betrouwbare elektrochemische sensoren waarmee verschillende meetbereiken gemeten kunnen worden. Ook hebben we portable gasdetectors van Industrial Scientific. Optioneel te voorzien van draadloze communicatie (Lens Wireless). Voor meer info (klik tabblad portable gasdetector).

Notra heeft stationaire gasdetectors van Kimessa en Extox. Wij ondersteunen deze met onze eigen flexibele serviceorganisatie. Het assortiment bestaat uit standalone detectors, analoge- en digitale systemen. De standalone: ‘Monoline’ gebruikt men in enkelvoudige installaties. De Monoline bestaat uit centrale, detector, flitser en buzzer in één en is stekkerklaar. Daarnaast hebben we digitale systemen waar tot 128 detectors op kunnen worden aangesloten.

Zeker voor nieuwe installaties is ons digitale systeem een uitkomst. Vanuit de centrale gaan we met 1 digitale BUSkabel naar de detectors en de alarmgevers (CWED68). Alles wordt gevoed door de BUS. Vanuit de alarmgevers of de extra relaiskaarten die in de bus worden aangesloten, kunnen we externe apparatuur schakelen. De centrale kunnen wij in een systeemkast plaatsen met optioneel: noodvoeding, touchdisplay, webserver en sms-melder).

De sensoren zijn elektrochemisch, waardoor de sensor een ppm-levensduur heeft en bij hoge concentraties de sensor zichzelf snel verbruikt. Voor dit type detectors, hoeven wij enkel de sensor vervangen en hoeft niet de gehele detector te worden uitgewisseld, waardoor kostenbesparing wordt behaald.

Geschikte PH3 detectors

kimessa gasdetectie producten

Stationair
niet Ex:
analoog
o 0…5/10/20 ppm: KSEA 727
Bekijk eigenschappen

digitaal
0…5/10/20 ppm: KSEC 727
Bekijk eigenschappen

standalone
0…5/10/20 ppm: MONOline 724
Bekijk eigenschappen

Ex
standalone/ digitaal/ analoog

0…5/10/20 ppm: GSEM 727 EX
Bekijk eigenschappen

0-1ppm: GSBM 5000 Ex
Bekijk eigenschappen

Ex Tox gasdetectie producten

Stationair
niet Ex
0-1 ppm: Sens_e
Bekijk eigenschappen

Ex
analoog
0-1 ppm: ExSens_e
Bekijk eigenschappen

Industrial Scientific gasdetectie producten kopen

Portable
enkelgas
GasBadge® Pro
Bekijk eigenschappen

multigas
Ventis Pro (draadloze communicatie onderling en met BZ1 en live monitoring)
Bekijk eigenschappen

MX6
Bekijk eigenschappen

Area Monitor draadloos
Radius BZ1
Bekijk eigenschappen

Vertrouwd door 3000+ klanten

Al meer dan 30 jaar werken wij vanuit Noordwijk voor bedrijven die te maken hebben met toxische gassen en explosiegevaarlijke gassen. Daarnaast werken we samen met de maritieme sector, de overheid en diverse instanties. Wij hebben het vertrouwen van 3000+ klanten, van de multinationals tot het MKB.

 

Waarom kiezen voor Notra?