NH3.

Advies Verkoop & Verhuur Training Onderhoud

NH3 Ammoniak

Ammoniak is een kleurloos giftig gas met een stekende geur. NH3 is zeer gevaarlijk voor mens en milieu. NH3 is lichter dan lucht.
Bij lage concentraties NH3 kan het al worden waargenomen. Het reukorgaan wordt aangetast bij langdurig inademen lage concentraties of bij kortstondig hoge concentraties, waardoor je het niet meer ruikt. Bij hogere concentraties NH3 kan met longaandoeningen krijgen en bij 1100 ppm kan het fataal worden door verstikking vanwege zwellingen in de keel.
De wettelijke grenswaarde is daarom gesteld op 20 ppm.
Let op: ammoniak is in hoge debieten ook zeer explosiefgevaarlijk. Een Atex/ IECex gecertificeerde meetkop is dan zeer aan te raden.

Ammoniak wordt gebruikt in bijvoorbeeld de koelindustrie als koelmiddel, maar wordt ook gebruikt voor de productie van kunstmest. Tevens komt het vrij uit mest bij bijvoorbeeld kippen en koeien. Buiten het gevaar voor het dier en de mens, is het tevens van invloed op de productie van melk en vlees van het dier.

Producten

Notra biedt voor dit gas een ruim pakket aan betrouwbare elektrochemisch sensoren waarmee verschillende meetbereiken gemeten kunnen worden. Enerzijds hebben we portable gasdetectors van Industrial Scientific. Optioneel te voorzien van draadloze communicatie (Lens Wireless). Voor meer info (klik tabblad portable gasdetector).

Anderzijds heeft Notra stationaire gasdetectors van Kimessa en Extox. Wij ondersteunen deze met onze eigen flexibele serviceorganisatie. Het assortiment bestaat uit standalone detectors, analoge- en digitale systemen. De standalone: ‘Monoline’ gebruikt men in enkelvoudige installaties. De Monoline bestaat uit centrale, detector, flitser en buzzer in één en is stekkerklaar. Daarnaast hebben we digitale systemen tot 128 detectors  op kunnen worden aangesloten. Op het gebied van PGS13 kunnen wij u advies geven over het gebruik van de juiste detectors en alarmgevers.

Zeker voor nieuwe installaties is ons digitale systeem een uitkomst. Vanuit de centrale gaan we met 1 digitale BUSkabel naar de detectors en de alarmgevers (CWED68). Alles wordt gevoed door de BUS. Vanuit de alarmgevers of de extra relaiskaarten die in de bus worden aangesloten, kunnen we externe apparatuur schakelen. De centrale kunnen wij in een systeemkast plaatsen met optioneel: noodvoeding, touchdisplay, webserver en sms-melder).

De sensoren zijn elektrochemisch, waardoor de sensor een ppm-levensduur heeft en bij hoge concentraties de sensor zichzelf snel verbruikt. Voor dit type detectors, kunnen wij enkel de sensor vervangen en hoeft niet de gehele detector te worden uitgewisseld, waardoor kostenbesparing wordt behaald.

Geschikte NH3 detectors

kimessa gasdetectie producten

Stationair
niet Ex:
analoog
0-100/250/500/1000 ppm: KSEA 517
Bekijk eigenschappen

0-1,5/3,0 Vol %: KSP 141
Bekijk eigenschappen

digitaal
0-100/250/500/1000/5000 ppm: KSEC 514
Bekijk eigenschappen

0-1,5/3,0 Vol %: KSPC 141
Bekijk eigenschappen

standalone
0-100/250/500/1000 ppm: MONOline 514
Bekijk eigenschappen

0-1,5/3,0 Vol %: MONOline 141
Bekijk eigenschappen

Ex
standalone/ digitaal/ analoog

0-100/250/500/1000 ppm: GSEM 517 EX
Bekijk eigenschappen

0-1,5/3,0 Vol %: GSPM 141 EX
Bekijk eigenschappen

Ex Tox gasdetectie producten

Stationair
niet Ex
analoog
0-1000ppm: Sens_e
Bekijk eigenschappen

Ex
analoog
0-1000ppm: ExSens_e
Bekijk eigenschappen

Stallen
Stable 0-200 ppm met spoelsysteem
Bekijk eigenschappen

Industrial Scientific gasdetectie producten kopen

Portable
Enkelgas
GasBadge® Pro
Bekijk eigenschappen

multigas
Ventis Pro (draadloze communicatie onderling en met BZ1 en live monitoring)
Bekijk eigenschappen

MX6
Bekijk eigenschappen

Area Monitor draadloos
Radius BZ1 (draadloze communicatie onderling en met Ventis en live monitoring)
Bekijk eigenschappen

Vertrouwd door 3000+ klanten

Al meer dan 30 jaar werken wij vanuit Noordwijk voor bedrijven die te maken hebben met toxische gassen en explosiegevaarlijke gassen. Daarnaast werken we samen met de maritieme sector, de overheid en diverse instanties. Wij hebben het vertrouwen van 3000+ klanten, van de multinationals tot het MKB.

 

Waarom kiezen voor Notra?