CLO2.

Advies Verkoop & Verhuur Training Onderhoud

CLO2 gasdetectie

CLO2 oftewel Chloordioxide is een roodgeel tot geelgroen giftig, corrosief gas bij kamertemperatuur. Het is zwaarder dan lucht. Chloordioxide is irriterend voor de ogen, huid en de luchtwegen. Het belemmert de ademhaling en in ernstige gevallen is er kans op verstikking door zwellingen in de keel. CLO2 is in een percentage van 10%vol. in lucht , explosief. Een Atex/ IECEx gecertificeerde meetkop voor productieruimtes is dan aan te raden.

De levensbedreigende waarde is op 3,5 ppm en is dus in lage concentraties al zeer gevaarlijk.

Chloordioxide wordt gebruikt voor het bleken van houtpulp en bloem. Tevens kan het gebruikt worden als desinfectiemiddel van drinkwater.

Producten

Notra biedt voor dit gas een ruim pakket aan mogelijke sensoren met verschillende meetbereiken. Enerzijds hebben we portable gasdetectors van Industrial Scientific (ISC) met dockingstation en draadloze communicatie (Lens Wireless). Voor meer info (klik tabblad portable gasdetector).

Anderzijds heeft Notra stationaire gasdetectors van Kimessa en Extox. Wij ondersteunen deze met onze eigen flexibele serviceorganisatie. Het assortiment bestaat uit standalone detectors, analoge- en digitale systemen. De standalone: ‘Monoline’ gebruikt men in enkelvoudige installaties. De Monoline bestaat uit centrale, detector, flitser en buzzer in één en is stekkerklaar. Daarnaast hebben we digitale systemen waar tot 128 detectors op kunnen worden aangesloten.

Zeker voor nieuwe installaties is ons digitale systeem een uitkomst. Vanuit de centrale gaan we met 1 digitale BUSkabel naar de detectors en de alarmgevers (CWED68). Alles wordt gevoed door de BUS. Vanuit de alarmgevers of de extra relaiskaarten die in de bus worden aangesloten, kunnen we externe apparatuur schakelen. De centrale kunnen wij in een systeemkast plaatsen met optioneel: noodvoeding, touchdisplay, webserver en sms-melder).

De sensoren zijn elektrochemisch, waardoor de sensor een ppm-levensduur heeft en bij hoge concentraties de sensor zichzelf snel verbruikt. Voor dit type detectors, kunnen wij enkel de sensor vervangen en hoeft niet de gehele detector te worden uitgewisseld, waardoor kostenbesparing wordt behaald.

Geschikte CLO2 detectors

kimessa gasdetectie producten

niet Ex:
analoog
0…1ppm: KSEA 647
Bekijk eigenschappen

digitaal
0…1: KSEC 647
Bekijk eigenschappen

standalone
0…1 ppm: MONOline 644
Bekijk eigenschappen

Ex
standalone/ digitaal/ analoog
0…1 ppm: GSEM 647 EX
Bekijk eigenschappen

Ex Tox gasdetectie producten

Stationair:

niet Ex
analoog
0-1 ppm: Sens_e
Bekijk eigenschappen

Ex
analoog
0-1 ppm: ExSens_e
Bekijk eigenschappen

Industrial Scientific gasdetectie producten kopen

Portable
enkelgas
GasBadge® Pro
Bekijk eigenschappen

multigas
MX6
Bekijk eigenschappen

Vertrouwd door 3000+ klanten

Al meer dan 30 jaar werken wij vanuit Noordwijk voor bedrijven die te maken hebben met toxische gassen en explosiegevaarlijke gassen. Daarnaast werken we samen met de maritieme sector, de overheid en diverse instanties. Wij hebben het vertrouwen van 3000+ klanten, van de multinationals tot het MKB.

 

Waarom kiezen voor Notra?