Marine Science.

Advies Verkoop Onderhoud

Mariene wetenschap (Marine science)

Chelsea biedt hoge precisie, multi-parametersensoren voor oceanografische toepassingen, zoals insitu algenbewaking, dye tracing studies, primaire productiviteitsbenadering en monitoring van koolwaterstoffen en cdom.

Oceaanverzuring, eutrofiëring en een stijging van de temperatuur veroorzaakt wijdverspreide problemen, waaronder een toename van de aanwezigheid van algenbloei. Het monitoren van de primaire productiviteit is belangrijk voor het begrijpen van de gezondheid van de oceaan en is een nuttige input voor modellen voor klimaatverandering. Traditionele methoden zijn tijdrovend en meestal opdringerig, in situ monitoring biedt een niet-opdringerig alternatief met een grotere temporele en ruimtelijke resolutie.

Laat ons uw specifieke toepassing weten en wij bieden de oplossing.

Ocean Science

Chelsea Technologies assortiment van sensoren en systemen worden gebruikt in verschillende toepassingen van de Ocean Science, waaronder Algal Health Monitoring, Oil Spill detectie, Sewage Contamination monitoring, primaire productiviteitsbeoordeling en klimaatveranderingsstudies. Deze hoge precisie-sensoren zijn robuust en gemakkelijk geïntegreerd in oceanografische platforms zoals CTD’s, veerbakken en ligplaatsen.

Ons assortiment van algenlsensoren wordt gebruikt voor de detectie en kwantificering van chlorofyl A, fycocyanine en fycoerythrin. De Trilux & Unilux zijn de perfecte tools voor oceanografische onderzoek, kleurstofstudies (dye tracing), continue monitoring en differentiatie van algen. Ze zijn lichtgewicht en compact. De FastOcean reeks van actieve fluorometers maakt gebruik van gespecialiseerde Fast Repetition Rate (FFR) fluorometrie om de efficiëntie van fotosynthese in algen te analyseren en wordt gebruikt om de bruto primaire productie te schatten.

Chelsea’s optische sensoren zijn speciaal ontworpen om kostenefficiënt, compact, lichtgewicht en robuust te worden gebruikt op verschillende sensor platforms. Analoge en RS232-communicatie worden standaard verstrekt voor het gemak van integratie.

De Trilux-sensor is in het bijzonder toepasbaar omdat het drie parameters combineert in een kleine, low-cost-sensor voor het monitoren van chlorofyl A en een keuze uit troebelheid, fycocyanine of fycoerythrin. De lage kosten maken ze geschikt voor grootschalige monitoringprogramma’s, terwijl hun compacte en lichtgewicht ontwerp hen in staat stelt gemakkelijk te worden geïntegreerd in platforms zoals AUV’s en gliders.

De Chelsea Fastocean-actieve fluorometer is de enige verkrijgbare multi-golflengte enkelvoudige Single Turnover Active Fluorometer (STAF) -systeem voor in situ beoordeling van fytoplankton primaire productiviteit (PhytoPP). De afgelopen jaren is de Staf-methode die binnen het APD-systeem is opgenomen, in toenemende mate geaccepteerd als een praktisch alternatief voor 14C gebaseerde meting van koolstoffixatie. Wanneer de toepassing niet ‘profiling’ is, kunnen de FastOcean sensoren worden gecombineerd met ACT2-systemen om volledig geautomatiseerde FLC’s in het laboratorium uit te voeren.

Laat ons weten wat uw aanvraag is en we adviseren over de beste sensor om te gebruiken.

LabSTAF

Single Turnover Active Fluorometry (STAF) voor het meten van fytoplankton primary productivity (PhytoPP)
Lees verder

TriLux

Low cost, miniatuur algen sensor voor het monitoren van drie algen parameters in 1 probe….
Lees verder

UniLux

Hoogst gevoelige compact fluorometer for chlorophyll en algen monitoring, en dye tracer detectie. UniLux is…
Lees verder

UviLux

Hoog gevoelige UV fluorometer voor real-time, in situ detectie van aromatische koolstoffen (PAH), CDOM, Tryptophan-zoals…
Lees verder

GlowTracka

Voor het meten van bioluminescentie voor gevaarlijke algenbloei tracking en biomass studies. Detecteert bioluminescentie van dinoflagellaten en…
Lees verder

FastOcean APD

De enige verkrijgbare multi-wavelength Single Turnover Active Fluorometer (STAF) systeem voor in situ toepassing…
Lees verder

UviLux

The Act2 Laboratory System is een hoogwaardig geautomatiseerd systeem voor testen van zuurstofrijke fotosyntheses door fytoplankton…
Lees verder

Vertrouwd door 3000+ klanten

Al meer dan 30 jaar werken wij vanuit Noordwijk voor bedrijven die te maken hebben met toxische gassen en explosiegevaarlijke gassen. Daarnaast werken we samen met de maritieme sector, de overheid en diverse instanties. Wij hebben het vertrouwen van 3000+ klanten, van de multinationals tot het MKB.

 

Waarom kiezen voor Notra?