Aquacultuur.

Advies Verkoop Onderhoud

Aquacultuur

Als wilde visserijpopulaties stagneren, is de aquacultuursector naar voren gekomen als een belangrijk middel om eiwitten te verschaffen aan een steeds grotere bevolking. Goede waterkwaliteit is belangrijk voor het waarborgen van de effectieve productie van gezonde vis die geschikt is voor menselijke consumptie, terwijl de milieueffecten van het productieproces zelf ook zorgvuldig moeten worden gecontroleerd.

Het assortiment van Chelsea Technologies in situ sensoren is ideaal voor deze toepassing en worden gebruikt voor algenmonitoring en waterkwaliteit in het binnenland, kust- en offshore-aquacultuur plaatsen.

Realtime monitoring van diverse parameters in waterkwaliteit zoals algen biomassa, cyanobacteriën en vervuiling worden steeds vaker gebruikt dan traditionele methoden en laboratoriumanalyse als gevolg van de vereiste hoge kosten en arbeid.

Chelsea’s oplossingen

De reeks aan optische sensoren van Chelsea is speciaal ontworpen om low-cost te zijn. Compact, lichtgewicht en robuust om te worden gebruikt met verschillende sensor platformen. Analoge en RS232-communicatie is als standaard voor het gemak van integratie.

De Trilux-sensor is ideaal voor de aquacultuur, omdat deze drie parameters combineert in een kleine, low-cost-sensor voor het monitoren van chlorofyl A en een keuze uit: troebelheid, fycocyanine of fycoërytrine. De combinatie van parameters is in het bijzonder nuttig bij het monitoren voor algenbloei, waaronder cyanobacteriën. Algenbloei, vooral van het toxische soort, kunnen verwoestende effecten hebben op visbestanden in de aquacultuur. Het is belangrijk om zich bewust te zijn van de ontwikkeling van een bloei om sterfgevallen te verminderen.

De Chelsea Uvilux-sensor is geconfigureerd om tryptofaan in situ te detecteren en te kwantificeren. Tryptofaan, een indicator voor waterkwaliteit en bacteriële groei, kan worden gecontroleerd in bijvoorbeeld schaaldieren kweekwater of RAS-systemen om een ​​goede waterkwaliteit en voedselveiligheid te garanderen. Tevens om energiekosten in verband met waterbehandeling te verminderen.

Producten

UniLux

Uiterst gevoelig en compacte fluorometer voor chlorofyll en algen detectie, en dye tracer detection.
Lees verder

TriLux

Low cost, miniatuur algen sensor dat 3 hoofd algen parameters in 1 probe in kaart brengt
Lees verder

UviLux

Uiterst gevoelige UV fluorometer voor real-time, in situ detectie van aromatische koolwaterstoffen (PAH), CDOM, tryptofaan, zoals…
Lees verder

Vertrouwd door 3000+ klanten

Al meer dan 30 jaar werken wij vanuit Noordwijk voor bedrijven die te maken hebben met toxische gassen en explosiegevaarlijke gassen. Daarnaast werken we samen met de maritieme sector, de overheid en diverse instanties. Wij hebben het vertrouwen van 3000+ klanten, van de multinationals tot het MKB.

 

Waarom kiezen voor Notra?