Gasdetectie apparatuur.

Advies Verkoop & Verhuur Training Onderhoud

Gasdetectie apparatuur is de technologische oplossing die is ontworpen om de aanwezigheid van schadelijke (toxische en explosiegevaarlijke) gassen in de omgeving te detecteren. Gasdetectie apparaten meten de concentratie van verschillende gassen in de lucht en geven een waarschuwing wanneer de concentratie een bepaalde drempel overschrijdt. Dit stelt werknemers en geautomatiseerde apparatuur in staat om snel te reageren en de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen.

Soorten gasdetectie apparatuur

Draagbare gasdetectoren

Draagbare gasdetectoren zijn compacte apparaten die werknemers bij zich kunnen dragen tijdens hun werkzaamheden. Deze detectoren bieden real-time metingen van gasconcentraties en kunnen worden gebruikt om persoonlijke veiligheid te waarborgen, vooral in omgevingen waar werknemers constant worden blootgesteld aan potentieel gevaarlijke gassen. De metingen kunnen real-time worden doorgegeven via de portal, sms en e-mail, met de locatie waar diegene zich op dat moment bevindt. De toestellen kunnen ook uitgevoerd worden met dodemansknop (paniekknop) en man-down alarm.

draagbare gasdetectoren

Vaste gasdetectoren

Vaste gasdetectoren worden geïnstalleerd op vaste locaties waar zich een potentieel gasgevaar kan opdoen. Ze bewaken voortdurend de omgeving en waarschuwen het personeel en het beheerssysteem wanneer er een gaslek wordt gedetecteerd. Deze detectoren zijn ideaal voor het bewaken van grote ruimtes of gebieden met beperkte toegang.

stationaire gasdetectoren

Draadloze gasdetectoren

Draadloze gasdetectoren maken gebruik van draadloze communicatietechnologieën om gegevens naar een centraal systeem te verzenden. Ze bieden flexibiliteit en gemak bij het monitoren van gasniveaus, vooral in uitgestrekte industriële omgevingen waar bedrading moeilijk of kostbaar kan zijn.

Toepassingen van gasdetectie apparatuur

Gasdetectie apparatuur wordt in tal van sectoren gebruikt. Simpelweg omdat bedrijven dienen te voldoen aan de wettelijke regelgeving voor het identificeren van potentiële risico’s en de veiligheid van mensen, diverse ruimten en omgevingen te waarborgen. Hieronder enkele voorbeelden waarin gasdetectie apparatuur benodigd is en toegepast wordt:

• Parkeergarages
• Koeltechnische toepassingen
• Chemische industrie
• Laboratoria
• Scheepvaart
• Farmaceutische industrie
• Productiebedrijven
• Petrochemische industrie
• Voedselverwerking
• Waterzuiveringsinstallaties
• Brandweer en hulpdiensten

Implementatie van gasdetectie apparatuur

Om gasdetectie apparatuur effectief te implementeren, moeten bedrijven een gestructureerd proces volgen. Hier zijn enkele belangrijke stappen:

Risicoanalyse
Voer een grondige risicoanalyse uit om de potentiële gevaren en risicogebieden binnen het bedrijf te identificeren. Dit omvat het identificeren van de soorten gassen die aanwezig kunnen zijn, de mogelijke bronnen van gaslekken en de locaties waar gasdetectie apparatuur moet worden geïnstalleerd. Notra kan u hierin assisteren op basis van de huidige wet- en regelgeving, maar ook uit praktisch oogpunt.

Selectie van geschikte detectoren
Op basis van de risicoanalyse moet de juiste gasdetectie apparatuur worden gekozen. Dit omvat het selecteren van detectoren die geschikt zijn voor de specifieke gassen die moeten worden gedetecteerd, evenals het overwegen van factoren zoals bereik, nauwkeurigheid en gebruiksgemak. Notra heeft een zeer uitgebreid portfolio aan verschillende sensoren om het doelgas te detecteren.

Kalibratie en onderhoud
Het is essentieel om de gasdetectie apparatuur regelmatig te kalibreren en te onderhouden om ervoor te zorgen dat ze nauwkeurige metingen leveren. Dit omvat het kalibreren van sensoren, het vervangen van batterijen/filters en het uitvoeren van routinecontroles om ervoor te zorgen dat de apparatuur correct functioneert. Notra heeft een compleet ingerichte eigen serviceorganisatie om u ten alle tijden te voorzien van de juiste service. Ook voor inbedrijfstellingen en eventuele calamiteiten.

 

Op zoek naar gecertificeerde gasdetectie apparatuur? Kies voor Notra!

Notra is dé specialist in gasdetectie apparatuur en al bijna 40 jaar een betrouwbare partner voor meer dan 3000 klanten. Notra is VCA en ISO 9001 gecertificeerd en uw aanspreekpunt voor advies, productlevering, installatie, inbedrijfstelling en onderhoud. Tevens kunt u bij ons terecht voor verhuur van gasdetectie producten, trainingen en cursussen.

Wij zijn bereikbaar via email op info@notra.nl. Telefonisch kunt u ons bereiken op telefoonnummer +31 713619207.

Vertrouwd door 3000+ klanten

Al meer dan 30 jaar werken wij vanuit Noordwijk voor bedrijven die te maken hebben met toxische gassen en explosiegevaarlijke gassen. Daarnaast werken we samen met de maritieme sector, de overheid en diverse instanties. Wij hebben het vertrouwen van 3000+ klanten, van de multinationals tot het MKB.

 

Waarom kiezen voor Notra?