CL2.

Advies Verkoop & Verhuur Training Onderhoud

CL2 Chloorgas

Chloorgas oftewel dichloor heeft een beetje geelgroene kleur, het heeft een prikkelend effect is een giftig gas en ruikt sterk (bij 3,5ppm). CL2 kan ook branden op de huid. Bij 1000ppm is het direct dodelijk.
Als er CL2 vrijkomt, dient iedereen binnen 4 kilometer te worden gewaarschuwd met sirenes. Ook als de lekkage binnen is.

Chloorgas is dus zeer gevaarlijk. Het is zwaarder dan lucht. chloorgas is irriterend voor de ogen, huid en de luchtwegen. Het belemmert de ademhaling en in ernstige gevallen is er kans op verstikking door zwellingen in de keel. Cl2 is in aanraking met waterstof, acetyleen, ammoniak, metaalpoeders en fosfor tevens zeer brandgevaarlijk en kan dan explosies veroorzaken. Een Atex/ IECex gecertificeerde meetkop is dan zeer aan te raden.

De wettelijke grenswaarde is gesteld op 0,5 ppm.

Dichloor of chloorgas wordt gebruikt in de chemische- en productie-industrie. Voor het desinfecteren in de voedingsindustrie, behandeling van water, voor het bleken van papier en in de kunststofindustrie bijvoorbeeld.

Producten

Notra biedt voor dit gas een ruim pakket aan betrouwbare elektrochemische sensoren waarmee verschillende meetbereiken gemeten kunnen worden. Enerzijds hebben we portable gasdetectors van Industrial Scientific. Optioneel te voorzien van draadloze communicatie (Lens Wireless). Voor meer info (klik tabblad portable gasdetector).

Anderzijds heeft Notra stationaire gasdetectors van Kimessa en Extox. Wij ondersteunen deze met onze eigen flexibele serviceorganisatie. Het assortiment bestaat uit standalone detectors, analoge- en digitale systemen. De standalone: ‘Monoline’ gebruikt men in enkelvoudige installaties. De Monoline bestaat uit centrale, detector, flitser en buzzer in één en is stekkerklaar. Daarnaast hebben we digitale systemen waar tot 128 detectors op kunnen worden aangesloten.

Zeker voor nieuwe installaties is ons digitale systeem een uitkomst. Vanuit de centrale gaan we met 1 digitale BUSkabel naar de detectors en de alarmgevers (CWED68). Alles wordt gevoed door de BUS. Vanuit de alarmgevers of de extra relaiskaarten die in de bus worden aangesloten, kunnen we externe apparatuur schakelen. De centrale kunnen wij in een systeemkast plaatsen met optioneel: noodvoeding, touchdisplay, webserver en sms-melder).

De sensoren zijn elektrochemisch, waardoor de sensor een ppm-levensduur heeft en bij hoge concentraties de sensor zichzelf snel verbruikt. Voor dit type detectors, hoeven wij enkel de sensor vervangen en hoeft niet de gehele detector te worden uitgewisseld, waardoor kostenbesparing wordt behaald.

Geschikte CL2 detectie

kimessa gasdetectie producten

Stationair

niet Ex:
analoog
0…5/10/20/50 ppm: KSEA 657

Bekijk specificaties

digitaal
0…5/10/20/50 ppm: KSEC 657

Bekijk specificaties

standalone
0…5/10/20/50 ppm: MONOline 654

Bekijk specificaties

Ex
standalone/ digitaal/ analoog
0…5/10/20/50 ppm: GSEM 657 EX

Bekijk specificaties

Ex Tox gasdetectie producten

Stationair
niet Ex
Analoog
0-10 ppm: Sens_e

Bekijk specificaties

Ex
analoog
0-10 ppm: ExSens_e

Bekijk specificaties

Industrial Scientific gasdetectie producten kopen

Portable
enkelgas
GasBadge® Pro

Bekijk specificaties

multigas
Ventis Pro (draadloze communicatie onderling en met BZ1 en live monitoring)

Bekijk specificaties

MX6

Bekijk specificaties

Area Monitor (draadloze communicatie onderling en met de Ventis en live monitoring
Radius BZ1

Bekijk specificaties
Vertrouwd door 3000+ klanten

Al meer dan 30 jaar werken wij vanuit Noordwijk voor bedrijven die te maken hebben met toxische gassen en explosiegevaarlijke gassen. Daarnaast werken we samen met de maritieme sector, de overheid en diverse instanties. Wij hebben het vertrouwen van 3000+ klanten, van de multinationals tot het MKB.

 

Waarom kiezen voor Notra?