Ketelhuizen en warmtekracht centrales.

Advies Verkoop & Verhuur Training Onderhoud

Gasdetectie ketelhuizen en warmtekracht centrales (WKC)

Ketelhuizen en WKC beschikken over aardgasleidingen. Zolang deze buiten staan, bijvoorbeeld op het dak, is er voor de veiligheid niets aan de hand. Zodra de ruimte gesloten is, moet er een gasdetectiesysteem aanwezig zijn, om de veiligheid te garanderen.

Gasdetectie ketelhuizen warmtekracht centrales

Graag bekijken wij de ruimte met u en adviseren wij, hoe we het risico op een ontploffing kunnen minimaliseren. Onze detectors kunnen ATEX (zone 1 en 2) uitgevoerd en gecertificeerd worden, waardoor we deze niet hoeven uit te schakelen, als er een meting van LEL wordt gedaan. Dit om de continuïteit te kunnen garanderen. Ook alarmgevers hebben wij ATEX (zone 1 en 2) uitvoeringen.

Tevens is er bij verbrandingssystemen ook een risico aanwezig op CO-vergiftiging. Ook deze detectors kunnen we meenemen op het systeem.

Zeker voor nieuwe installaties is ons digitale systeem een uitkomst. Hiermee realiseert u een aanzienlijke kostenbesparing op installatiewerk. Vanuit onze centrale gaan we met een digitale BUSkabel naar de (verschillende soorten) detectors en de alarmgevers (CWED68). Er kunnen meerdere lussen worden gelegd. Alles wordt gevoed door de BUS. De CWED68 alarmunit (flitser, buzzer en display in 1) beschikt over vrij programmeerbare relais. Ook kunnen er extra relaiskaarten in de lus worden aangesloten, zodat u extern apparatuur kunt schakelen. Denkt u bijvoorbeeld aan flitser, onze zelfgemaakte LED borden en kleppen. Vanuit onze centrale zou u een koppeling kunnen maken naar uw eigen systeem, via ModBus. Groot voordeel is dat wij ook het gehele (systeem, detectors en alarmen) certificeren.

Als aanvulling op onze stationaire systemen hebben wij ook portable gasdetectie die u zelf kunt kalibreren en onderhouden middels het dockingstation. Het dockingstation geeft verder ook de mogelijkheid om inzicht te krijgen in het gebruik van de toestellen door uw medewerkers. De detectors kunnen uitgevoerd worden met LENS Wireless, voor onderlinge communicatie en lone worker apps.

Assortiment
Stationaire gasdetectie

kimessa gasdetectie producten

Stationaire gasdetectie

Ex Tox gasdetectie producten

Gasdetectie draagbaar

Industrial Scientific gasdetectie producten kopen

Vertrouwd door 3000+ klanten

Al meer dan 30 jaar werken wij vanuit Noordwijk voor bedrijven die te maken hebben met toxische gassen en explosiegevaarlijke gassen. Daarnaast werken we samen met de maritieme sector, de overheid en diverse instanties. Wij hebben het vertrouwen van 3000+ klanten, van de multinationals tot het MKB.

 

Waarom kiezen voor Notra?