H2S.

Advies Verkoop & Verhuur Training Onderhoud

H2S gasdetectie

Waterstofsulfide of ook zwavelwaterstof genoemd, is een zeer giftig gas.
Bij lage concentraties H2S kan het al worden waargenomen. Vervolgens wordt reukorgaan aangetast bij langdurig inademen van lage concentraties of bij kortstondig hoge concentraties (100-150 ppm), waardoor je het niet meer ruikt. Bij nog hogere concentraties kan het fataal worden voor de longen tot de dood erop volgt!
De wettelijke grenswaarde is daarom gesteld op 1.6 ppm. Bij 8 uur werken in deze concentratie, vormt er dan geen gevaar.

Producten

Notra biedt voor dit gas een ruim pakket aan betrouwbare elektrochemische sensoren waarmee verschillende meetbereiken gemeten kunnen worden. Enerzijds hebben we portable gasdetectors van Industrial Scientific. Optioneel te voorzien van draadloze communicatie (Lens Wireless). Voor meer info (klik tabblad portable gasdetector).

Anderzijds heeft Notra stationaire gasdetectors van Kimessa en Extox. Wij ondersteunen deze met onze eigen flexibele serviceorganisatie. Het assortiment bestaat uit standalone detectors, analoge- en digitale systemen. De standalone: ‘Monoline’ gebruikt men in enkelvoudige installaties. De Monoline bestaat uit centrale, detector, flitser en buzzer in één en is stekkerklaar. Daarnaast hebben we digitale systemen tot 128 detectors  op kunnen worden aangesloten.

Zeker voor nieuwe installaties is ons digitale systeem een uitkomst. Vanuit de centrale gaan we met 1 digitale BUSkabel naar de detectors en de alarmgevers (CWED68). Alles wordt gevoed door de BUS. Vanuit de alarmgevers of de extra relaiskaarten die in de bus worden aangesloten, kunnen we externe apparatuur schakelen. De centrale kunnen wij in een systeemkast plaatsen met optioneel: noodvoeding, touchdisplay, webserver en sms-melder).

De sensoren zijn elektrochemisch, waardoor de sensor een ppm-levensduur heeft en bij hoge concentraties de sensor zichzelf snel verbruikt. Voor dit type detectors kunnen wij enkel de sensor vervangen. Daardoor hoeft niet de gehele detector te worden uitgewisseld, waardoor kostenbesparing wordt behaald. Voor analyse apparatuur hebben we hiervoor een apart systeem ontwikkeld. Deze vindt u voornamelijk terug in biogas.

Geschikte H2S detectors

kimessa gasdetectie producten

Stationair:
niet Ex
analoog
0…2/3/30/50/100/200 ppm: KSEA 627
Bekijk eigenschappen

digitaal
0…2/3/30/50/100/200 ppm: KSEC 627
Bekijk eigenschappen

standalone
0…2/3/30/50/100/200 ppm: Monoline 624
Bekijk eigenschappen

Ex:
standalone/ digitaal/ analoog
0…2/3/30/50/100/200 ppm: GSEM 627 EX
Bekijk eigenschappen

0…1/0…5 ppm: GSBM 1261
Bekijk eigenschappen

0…0,2 ppm: GSBM 3260
Bekijk eigenschappen

Ex Tox gasdetectie producten

Stationair:
niet Ex
analoog
0-50/100/3000/5000 ppm: Sens_e
Bekijk eigenschappen

Ex
analoog
0-50/100/3000/5000 ppm: ExSens_e
Bekijk eigenschappen

Biogas:
BA_H2S-AKF2_e
Bekijk eigenschappen

Industrial Scientific gasdetectie producten kopen

Portable
enkelgas
GasBadge® Pro
Bekijk eigenschappen

Tango (2 sensor 1 gas)
Bekijk eigenschappen

multigas
Ventis (draadloze communicatie onderling en met BZ1 en live monitoring)
Bekijk eigenschappen

MX6
Bekijk eigenschappen

Area Monitor
Radius BZ1 (draadloze communicatie onderling en met ventis en live monitoring)
Bekijk eigenschappen

Vertrouwd door 3000+ klanten

Al meer dan 30 jaar werken wij vanuit Noordwijk voor bedrijven die te maken hebben met toxische gassen en explosiegevaarlijke gassen. Daarnaast werken we samen met de maritieme sector, de overheid en diverse instanties. Wij hebben het vertrouwen van 3000+ klanten, van de multinationals tot het MKB.

 

Waarom kiezen voor Notra?