Gasdetectie draagbaar.

Advies Verkoop & Verhuur Training Onderhoud

Draagbare gasdetectie

Draagbare gasdetectieapparatuur speelt een cruciale rol in het waarborgen van de veiligheid in diverse Industrieën, zoals de koeltechnische-, hernieuwbare- (waterstof), (petro)chemische- en voedingsindustrie. Deze apparaten zijn ontworpen om snel en nauwkeurig de aanwezigheid van gevaarlijke gassen te detecteren, wat essentieel is voor het voorkomen van ongelukken zoals explosies, vergiftiging en verstikking.

Draagbare gasdetectors zijn compact en licht in gewicht waardoor ze gemakkelijk door uw werknemers kunnen worden meegenomen naar elke werklocatie. Ze zijn uitgerust met sensoren om toxische gassen, zoals koolmonoxide (CO), waterstofsulfide (H2S) en ammoniak (NH3) te detecteren. Ook detecteren ze brandbare gassen (LEL) zoals methaan, propaan, pentaan, etc. Onze gasdetectors variëren van enkelgas tot multigas toestellen met man down functie en paniekknop. Van de gebruikelijke gassen, tot de exotische gassen. Deze detectoren hebben vaak levenslange garantie en beschikken over de beste eigenschappen en zijn vriendelijk in gebruik.

Een groot voordeel van draagbare gasdetectieapparatuur is de flexibiliteit en mobiliteit die het biedt. Werknemers kunnen voortdurend worden beschermd, zelfs als ze van locatie wisselen of in afgelegen gebieden werken. Bovendien beschikken veel van deze apparaten over het registreren van data. Dit levert waardevolle informatie voor het analyseren van potentiële gevaren en het verbeteren van veiligheidsprotocollen.

In essentie bieden draagbare gasdetectors een onmisbare laag van bescherming, die helpt om een veilige werkomgeving te garanderen en het risico op gas gerelateerde incidenten aanzienlijk te verminderen.

Optimale draagbare gasdetectie met ISC

Sinds 1998 zijn wij officieel partner van Industrial Scientific (ISC). ISC is een Amerikaans merk dat vooruitstreeft op het gebied van draadloze communicatie. Hun doel: het minimaliseren van bedrijfsongevallen door gas.

Gasdetectie draagbaar portable

Dit bereiken zij onder andere met hun dockingstation. Het dockingstation is verbonden met iNet. iNet geeft u inzicht in gebruik en gedrag van de portables. Door bijvoorbeeld profielen aan te maken, kan precies worden bepaald wat een gebruiker wel en niet kan met een toestel. Denkt u bijvoorbeeld aan wel/ niet kunnen aanzetten als kalibratiedatum verstreken is. Het wel of niet verplicht te moeten bumptesten voordat men het veld in kan. Het toestel kunnen uitzetten in alarm, etc. Door middel van het dockingstation worden de toestellen gekalibreerd en worden er bumptesten uitgevoerd. Certificaten worden online opgeslagen en bijgewerkt na iedere docking. Tevens worden alle meetresultaten uit de toestellen gedownload en krijgt men inzicht van de gedane met het toestel. De uitkomsten zijn zeer nauwkeurig en kunnen worden geëxporteerd naar Excel formats.

iNet optimaliseert ook het onderhoud. Men krijgt inzicht in accu status en sensor status. Is het bijna tijd om een desbetreffende sensor te vervangen dan kan er een pop-up gegenereerd worden. Onderhoud kan door u zelf worden uitgevoerd of door ons.

Live Monitoring

Maar ISC gaat verder. Middels LENS WIRELESS communiceren portables en portable Area Monitors met elkaar. Alarmen van collega’s worden zo zichtbaar voor iedereen die in de groep zit en de alarmen kunnen worden gecommuniceerd via WIFI/ 3-4G/ LAN naar buiten de groep. Zodat desbetreffende supervisor inzicht krijgt welk alarm een medewerker krijgt met de positie van het toestel op dat moment. Voor Turn Arounds en fence bewaking worden onze producten ook veelal gebruikt. Ideaal is dat deze draadloos met elkaar communiceren en via de industriële modem (RGX) worden alarmen en meldingen doorgegeven via e-mail en SMS. De meldingen kunnen ook gezien worden in de gratis iNet software via een IP adres, dus op iedere device (laptop, smartphone, tablet) die verbinding heeft met internet. Nieuw is dat de RGX de mogelijkheid heeft om via de ingebouwde relais, ter plaatse apparatuur kan schakelen.

Notra heeft meerdere testen gedaan voor ISC bij grote en kleine ondernemingen. Van grote oliemaatschappijen tot de kleinere koelinstallateurs.

Om volledig ontzorgd te worden, kan men ook kiezen voor een lease constructie. U betaalt dan per toestel per maand voor bovenstaande functies (modulair op te bouwen), inclusief het onderhoud voor een bepaalde periode.

De toestellen variëren van enkelgas tot multigas toestellen met man down functie en paniekknop. Van de gebruikelijke gassen, tot de exotische gassen. Toestellen hebben levenslange garantie en beschikken over de beste eigenschappen. Ze zijn klein en vriendelijk in gebruik

Notra geeft verder trainingen/ cursussen en begeleid projecten tot in detail. Voor een demonstratie bij u op locatie komen wij graag met u in contact. Natuurlijk ook voor prijsaanvragen en andere aanverwante zaken.

Safer One

ISC heeft onlangs Safer One gekocht. Safer One is een vooruitstreven pluimmodel softwareprogramma. Middels de input van stationaire, draagbare gasdetectors (de BZ1 Radius en Ventis), vaste gegevens en windmeters kan zeer nauwkeurig pluimen berekend worden bij een calamiteit. Op de Chemelot site wordt deze software reeds gebruikt door onder andere de brandweer van Chemelot, zodat men precies weer wat er aan de hand is en hoe ze de calamiteit moeten aanrijden. Dit bespaart ettelijke minuten en bij gevaar kan zeer specifiek worden aangegeven welke gebieden eventueel ontruimd moeten worden en welk kunnen blijven doordraaien. Voor een DEMO kunt u contact opnemen met g.smeman@notra.nl. Voor een introductiefilm kunt u kijken op:

Dynamic Plume Modeling Software for Real Time Chemical Release | Safer One™

Assortiment gasdetectie draagbaar

Industrial Scientific gasdetectie producten kopen

Vertrouwd door 3000+ klanten

Al meer dan 30 jaar werken wij vanuit Noordwijk voor bedrijven die te maken hebben met toxische gassen en explosiegevaarlijke gassen. Daarnaast werken we samen met de maritieme sector, de overheid en diverse instanties. Wij hebben het vertrouwen van 3000+ klanten, van de multinationals tot het MKB.

 

Waarom kiezen voor Notra?