Explosieveiligheid.

Advies Verkoop & Verhuur Training Onderhoud

Explosieveilige producten en oplossingen

Notra is sinds eind jaren negentig gespecialiseerd in explosieveilige producten en oplossingen. Dit begint bij gasdetectie: stationaire en portable systemen met Ex alarmapparatuur tot aan behuizingen die uw ‘niet Ex’ apparatuur, Ex geschikt oftewel explosieveilig te maken voor zone 1 en 2 (Atex en IECEx). Wij kennen deze, maar ook andere richtlijnen met betrekking tot explosieveiligheid. Kijkt u eens rustig op onze website naar verschillende oplossingen die wij al hebben geboden. Wij hebben een ruime hoeveelheid ervaring en is er eigenlijk geen klus, waar we nee op moeten antwoorden. Wij helpen u, hoe groot of hoe bijzonder uw behuizing moet worden, met het certificeren van uw product/ oplossing.

Voor het explosie veilig maken van uw apparatuur, passen wij 3 principes toe:

Expo

1) Expo bestaat al meer dan 60 jaar. Zij zijn de grondlegger van de 60079 voor purge & pressurization. Wij werken al met EXPO samen sinds 1999. Zeer veel verschillende projecten. Kijkt u graag verder op onze site. Grote kans dat uw uitdaging al een bij ons de revue heeft gepasseerd. Standaard, maar ook speciaal op maat gemaakte Ex p systemen en behuizingen van EXPO. Ook Ex e/ EX nr en Ex t behuizingen maken wij zelf. Zij hebben meer dan 60 jaar ervaring en . Geen vraag is ons te gek. Wij helpen u. Qua certificering: denkt u aan: (IECEx, ATEX, cULus, cFMus, INMETRO, KOSHA, EAC). Tevens is Expo ook bekend als fabrikant van intrinsiekveilige FFV/ FFD valves

Paar feiten:

 • meer dan 2000 behuizingen gebouwd
 • meer dan 9000 motorpurge systemen geproduceerd
 • meer dan 1300 prestart ventilatiesystemen geproduceerd

 

 

2) Ex d/e behuizingen van Vigano

Ex-d behuizingen zijn geschikt voor gasgroep IIB, IIB+H2, IIC en voor stof IIIC.

De drukvaste explosieveilige behuizingen (Ex db)zijn ontworpen om te worden geïnstalleerd in industriële omgevingen met potentieel explosie gevaar. Zijn geschikt voor gas zone 1 en 2 en voor stof zone 21 en 22.

De behuizing kan worden voorzien van standard industrieel schakelmateriaal zoals zekeringen, transformatoren, installatie automaten, relais, PLC etc.

De meest toegepaste drukvaste behuizingen zijn de types EJB, geschikt voor gasgroep IIB en IIB+H2, de GUB behuizingen geschikt voor gasgroep IIC.

 • paneelbouw
 • kabelwartels
 • schakelaars en componenten
 • verlichting
 • akoestische signalering

 

 

3) Ex i isolators van GM Logo

GM International is ontstaan als Elcon in 1970. In 1973 is de toenmalige eigenaar het bedrijf GM International gestart. Haar missie is om haar huidige positie in I.S. markt te versterken met producten en diensten die geschikt en passend zijn voor de klant. Ons doel is om de hoogste kwaliteitsnormen te garanderen voor de aangeboden producten en diensten. Kwaliteit staat synoniem voor klanttevredenheid: alle producten moeten voldoen aan de strengste specificaties.

 • intrinsiek veilige isolators
 • veiligheid relais SIL 3
 • niet intrinsiek veilige isolators
 • multiplexer systemen
 • power supplies (SIL 3)

Atex richtlijnen en explosieveiligheidsdocument

Ook voor het onderhoud, dat vaak beschreven staat in een explosieveiligheidsdocument, kunnen wij u ondersteunen middels onze service afdeling voor EXPO.

Het explosieveiligheidsdocument stellen wij niet op, maar we hebben partners in ons bestand die u kunnen helpen.

Richtlijnen Atex:Atex 114: voorheen Atex 95 is een richtlijn voor fabrikanten.

Atex 153: voorheen Atex 137 is een richtlijn voor werkgevers.

Eventueel komen wij bij u langs voor een presentatie hierover.

Vertrouwd door 3000+ klanten

Al meer dan 30 jaar werken wij vanuit Noordwijk voor bedrijven die te maken hebben met toxische gassen en explosiegevaarlijke gassen. Daarnaast werken we samen met de maritieme sector, de overheid en diverse instanties. Wij hebben het vertrouwen van 3000+ klanten, van de multinationals tot het MKB.

 

Waarom kiezen voor Notra?