Waterstof.

Advies Verkoop Onderhoud

Vereenvoudigen van de complexiteit in de waterstofeconomie

Als u nieuw bent in de waterstofeconomie of uw activiteiten aan het uitbreiden bent, kan Notra u en uw producten helpen bij het navigeren door de complexiteit van gevaarlijke gebieden.

Waarom waterstof?

Waterstof is een geurloos, onzichtbaar gas met een kleurrijke toekomst. Het zal waarschijnlijk een belangrijke rol spelen in de toekomst van het fysieke transport van energie en als een milieuvriendelijke brandstof voor energietransport. Op basis van gewicht is de energiedichtheid van waterstof vele malen groter dan die van benzine-, diesel- of Li-batterijen. Waterstof is echter ook zeer brandbaar en het is zeer waarschijnlijk dat systemen die waterstof produceren, distribueren of gebruiken, moeten voldoen aan strikte codes en normen rond veiligheid en explosiepreventie.

Veel regeringen zijn bezig met het uitrollen van waterstofstrategieën voor de lange termijn, gericht op het koolstofarm maken van een aanzienlijk deel van hun energieverbruik in de komende decennia. Volg deze links naar 3 voorbeelden: USAEurope Union & UK.

Wat kunnen we voor u doen? 

Nu deze plannen worden gerealiseerd, ontstaat er een nieuwe infrastructuur en toeleveringsketens. Terwijl een deel van de waterstof rechtstreeks aardgas zal vervangen in de bestaande infrastructuur, bijvoorbeeld verbranding in gascentrales of in verwarmingssystemen voor huishoudelijk warm water, zal een aanzienlijk deel voor het eerst worden gebruikt in toepassingen, bijvoorbeeld bij het tanken van wegvoertuigen.

Om deze nieuwe toepassingen te stimuleren, zullen nieuwe eindgebruikers, fabrikanten en OEM’s betrokken raken bij het opwekken, verplaatsen of gebruiken van waterstof – sommigen met weinig of geen eerdere ervaring met gevaarlijke gebieden. Daarom worden specialistische bedrijven, zoals Expo Technologies en Notra, er steeds meer bij betrokken. Onze meer dan 60 jaar knowhow op het gebied van gevaarlijke gebieden, ontwikkeld op basis van ondersteunende koolwaterstofindustrieën, is direct gekoppeld aan de toeleveringsketen van waterstof.

Expo heeft al aan een aantal projecten in de sector van het tanken van voertuigen gewerkt – u kunt hier enkele recente casestudy’s lezen:

Andere interessante bronnen en links:

Hydrogen – Responsing to a dynamic environment. Herbert Smith Freehills LLC: https://www.herbertsmithfreehills.com/latest-thinking/hydrogen

Hydrogen Europe https://hydrogeneurope.eu/

The future of hydrogen – IEA.org: https://www.iea.org/reports/the-future-of-hydrogen

The Hydrogen Council: https://hydrogencouncil.com/en/

Scottish Hydrogen Fuel Cell Association: http://www.shfca.org.uk/

What does a hydrogen refueling station look like? https://hydrogen-central.com/what-hydrogen-refueling-station-look-like/

How does a hydrogen filling station work? https://www.youtube.com/watch?v=soC2YlGULNU

US Dept. of Energy:  H2 strategy 

European Union: H2 strategy

UK: H2 strategy

Vertrouwd door 3000+ klanten

Al meer dan 30 jaar werken wij vanuit Noordwijk voor bedrijven die te maken hebben met toxische gassen en explosiegevaarlijke gassen. Daarnaast werken we samen met de maritieme sector, de overheid en diverse instanties. Wij hebben het vertrouwen van 3000+ klanten, van de multinationals tot het MKB.

 

Waarom kiezen voor Notra?