Afvalwater monitoring .

Advies Verkoop Onderhoud

Chelsea ’tryptofaanachtige fluorescentie (TLF) -systemen die in situ of in-line real-time rapportage van bacteriën in afvalwater van afvalwaterzuivering geven, werkt in kwetsbare wateren, zoals wateren dicht bij zwemwater en aquacultuur sites. Deze monitoren detecteren fluorescerende eiwitten die in rioolwater en slurrie worden gevonden. Het principe achter de meting is de bekrachting van tryptofaanachtige fluorescentie bij UV-golflengten, die zeer gevoelig zijn. Er is aangetoond dat ze correleren met bacteriële contaminatie.

Deze systemen kunnen ook worden geconfigureerd om de biologische zuurstofvraag (BOD) te controleren, die door waterhulpprogramma’s kan worden gebruikt om te informeren over hoe de bacteriële verwijderingssystemen binnen een afvalwaterbehandeling presteren.

Chelsea produceert zowel stationaire in-line als draagbare koolwaterstoffen- en bacteriën detectiesystemen. In-line detectiesystemen kunnen eenvoudig worden gemonteerd op de ingang tot waterbehandelingsinstallaties, die zijn verbonden in een leidend systeem of monitoring binnen een wateropslagtank.

Draagbare systemen (Hawk) zijn lichtgewicht, eenvoudig te bedienen en ontworpen om het veld in te nemen om koolwaterstoffen of bacteriënconcentraties binnen de geabstraheerde wateren te meten.

Deze systemen bieden real-time display en logging van koolwaterstof of bacteriën om te informeren over de waterkwaliteit. Handig rood, oranje, groene drempelwaarden kunnen eenvoudig worden ingesteld en het display geeft zowel grafische als numerieke indelingen. Beide systemen omvatten de Uvilux-fluorometer van Chelsea, die klein en low-power is en gemakkelijk geïntegreerd kan worden op andere sensornetwerksystemen. Daarnaast zijn ze zeer gevoelig en zijn deze fluorometersensoren geoptimaliseerd om (low-noise) ​resultaten te bieden.

UviLux

Uiterst gevoelige UV fluorometer voor real-time, in situ detectie van aromatische koolwaterstoffen (PAH), CDOM, tryptofaan, zoals…
Lees verder

Watchkeeper

Wall-mounted data display en logging systeem voor UniLux, TriLux en UViLux fluorometers. Set-up voor lange termijn monitoring.
Lees verder

Hawk

Robuust, hand-held display met data logger voor UniLux, TriLux and UViLux fluorometers.
Lees verder

Vertrouwd door 3000+ klanten

Al meer dan 30 jaar werken wij vanuit Noordwijk voor bedrijven die te maken hebben met toxische gassen en explosiegevaarlijke gassen. Daarnaast werken we samen met de maritieme sector, de overheid en diverse instanties. Wij hebben het vertrouwen van 3000+ klanten, van de multinationals tot het MKB.

 

Waarom kiezen voor Notra?