Waterkwaliteit.

Advies Verkoop Onderhoud

Waterkwaliteit

Chelsea Technologies assortiment van robuuste High Performance-sensoren wordt veel gebruikt in de sectoren milieubewaking en waterutiliteit. Klanten gebruiken zowel individuele sensoren als complete systemen om algen, bacteriën en koolwaterstoffen te meten. Deze sensoren bieden voordelen in zowel milieu monitoringsystemen en waterprocesinstallatie monitoring (drinkbaar en afval) en in gebieden zoals filtermonitoring en beheer, desinfectie, , stollingscontrole, bacteriën en biologische aspecten, smaak en geur, koolwaterstofverontreiniging in waterbronnen en werkzaamheid van bacteriële verwijderingssystemen.

We bieden complete monitoringoplossingen die gegevensloggers / zenders bevatten in kleine draagbare systemen die zijn ontworpen om mee het veld in te nemen en stationaire systemen die zijn ontworpen voor installatie binnen verwerkingsinstallaties. Onze sensoren zijn low-power en bieden een breed scala aan dataconnectiviteit opties die deze sensoren ideaal maken voor integratie in grotere monitoringnetwerken.

Waterwinning – milieu

Chelsea biedt real-time sensoren om niveaus van algen, koolwaterstoffen en bacteriën te detecteren die aanwezig kunnen zijn binnen een waterwinning dat potentiële gevolgen kan hebben voor de efficiëntie van waterzuiveringsinstallaties.

Evenals chlorofyl A kunnen deze in situ sensoren cyanobacteriën detecteren, zoals fycocyanine en fycoberrin, die vaak worden geassocieerd met algengroepen van een giftige aard. Evenzo maken de PAH-sensoren van Chelsea de rapportage mogelijk van een reeks koolwaterstofproducten die aanwezig kunnen zijn binnen een waterwinning waar industriële activiteiten aanwezig zijn. De tryptofaanachtige fluorescentie (TLF) van Chelsea kunnen real-time rapportage van bacteriën uit afvalwater van agricultuur of in waterwinningen waar gecombineerde riolering aanwezig zijn. Deze systemen detecteren fluorescerende eiwitten die in riolering en slurry worden gevonden.

De draagbare (Hawk) systemen zijn lichtgewicht, eenvoudig te bedienen en ontworpen om het veld in te nemen om algen, koolwaterstoffen of bacteriënconcentraties binnen het waterstroom te meten. Deze systemen bieden real-time display en logging van algen, koolwaterstof of bacteriën om u op de hoogte te stellen van de waterkwaliteit. Handige rood, oranje, groene drempelwaarden kunnen eenvoudig worden ingesteld en het display biedt zowel grafische als numerieke indelingen.

Deze systemen omvatten de Trilux- en Uvilux-fluorometers van Chelsea, die klein en low-power zijn en gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd op andere sensornetwerksystemen. Daarnaast zijn ze zeer gevoelig en zijn deze fluorometersensoren geoptimaliseerd om (low-noise) ​resultaten te bieden.

Onlangs is de nieuwe VLUX MiniSonde – een miniatuur, kosteneffectieve, multi-parametersensor op de markt gekomen die robuuste gegevens levert voor UV of zichtbare fluorescentiemonitoring. Met geïntegreerde correcties voor meerdere milieuparameters zijn deze modellen geschikt voor het monitoren van BTEX, PAH, tryptofaan en algen

UniLux

Uiterst gevoelig en compacte fluorometer voor chlorofyll en algen detectie, en dye tracer detection.
Lees verder

TriLux

Low cost, miniatuur algen sensor dat 3 hoofd algen parameters in 1 probe in kaart brengt
Lees verder

Hawk

Robuust, hand-held display met data logger voor UniLux, TriLux and UViLux fluorometers.
Lees verder

Watchkeeper

Wall-mounted data display en logging systeem voor UniLux, TriLux en UViLux fluorometers. Set-up voor lange termijn monitoring.
Lees verder

Vertrouwd door 3000+ klanten

Al meer dan 30 jaar werken wij vanuit Noordwijk voor bedrijven die te maken hebben met toxische gassen en explosiegevaarlijke gassen. Daarnaast werken we samen met de maritieme sector, de overheid en diverse instanties. Wij hebben het vertrouwen van 3000+ klanten, van de multinationals tot het MKB.

 

Waarom kiezen voor Notra?