Synthetische koudemiddelen.

Advies Verkoop & Verhuur Training Onderhoud

Synthetische koudemiddelen

Synthetische koudemiddelen of ook (maar verkeerd) Freon genoemd), zijn stoffen die niet in de natuur voorkomen, maar zijn ontwikkeld ten behoeve van de industrie. Deze stoffen worden meestal gebruikt als koudemiddel in koelinstallaties. De chloorhoudende varianten ((H)CFK) zijn steeds minder aanwezig in de markt en mogen niet meer verkocht worden. De HFK’s worden ook steeds meer uit gefaseerd.
De synthetische koudemiddelen zijn zwaarder dan lucht en kan dus in kelders of op de grond blijven hangen en zuurstof verdringen. Tevens heeft het een grote economische waarde, waardoor gasdetectie een duidelijke meerwaarde hebben.

Wanneer gasdetectie verplicht is voor synthetische koudemiddelen, kunt u het beste even contact met uw installateur of met ons opnemen.

Producten

Notra biedt voor dit gas een ruim pakket aan betrouwbare infrarood sensoren waarmee verschillende meetbereiken gemeten kunnen worden.

De stationaire gasdetectors zijn van Kimessa en Extox. Wij ondersteunen deze met onze eigen flexibele serviceorganisatie. Het assortiment bestaat uit standalone detectors, analoge- en digitale systemen. De standalone: ‘Monoline’ gebruikt men in enkelvoudige installaties. De Monoline bestaat uit centrale, detector, flitser en buzzer in één en is stekkerklaar. Daarnaast hebben we digitale systemen tot 128 detectors  op kunnen worden aangesloten.

Zeker voor nieuwe installaties is ons digitale systeem een uitkomst. Vanuit de centrale gaan we met 1 digitale BUSkabel naar de detectors en de alarmgevers (CWED68). Alles wordt gevoed door de BUS. Vanuit de alarmgevers of de extra relaiskaarten die in de bus worden aangesloten, kunnen we externe apparatuur schakelen. De centrale kunnen wij in een systeemkast plaatsen met optioneel: noodvoeding, touchdisplay, webserver en sms-melder).

Geschikte synthetische koudemiddelen detectors

kimessa gasdetectie producten

Stationair
niet Ex:
digitaal/ analoog
0-0-10000 ppm KSIM 2530
Bekijk specificaties

standalone
0-10000 ppm: MONOline 1530
Bekijk specificaties

Ex
standalone/ digitaal/ analoog
0-10000 ppm: GSIM 1530 EX
Bekijk specificaties

Ex Tox gasdetectie producten

Stationair:

niet Ex
analoog
0-1000/2000 ppm: Sens_e
Bekijk specificaties

Ex
analoog
0-1000/2000 ppm: ExSens_e
Bekijk specificaties

Vertrouwd door 3000+ klanten

Al meer dan 30 jaar werken wij vanuit Noordwijk voor bedrijven die te maken hebben met toxische gassen en explosiegevaarlijke gassen. Daarnaast werken we samen met de maritieme sector, de overheid en diverse instanties. Wij hebben het vertrouwen van 3000+ klanten, van de multinationals tot het MKB.

 

Waarom kiezen voor Notra?