Zichtbaarheid in water onderzoek.

Advies Verkoop Onderhoud

“Hoe ver kunnen we zien?” Dit is een kritische vraag aan mijnenjagers en explosieve opruimingsteams. De C-Star-transmissometer kan met de optische straal een onderwatermeting leveren om uit te lijnen met het piek van ons visuele spectrum.

Zichtbaarheid is een generieke term die veel dingen kan betekenen. Het voorspelt uiteindelijk het vermogen van een waarnemer (menselijk of instrumentaal) om een ​​object in een bepaalde omgeving te detecteren. Dit kan zeer complex zijn. Voor sommige situaties bestaat echter een eenvoudige oplossing voor dit probleem. Dit gebeurt wanneer het object relatief groot is (0,5 meter tot meerdere meters) en waarin we geïnteresseerd zijn in het bepalen van de algehele zichtbaarheid van het object. Dat wil zeggen: op welke afstand kan iemand nog maar net het object zien. Als er voldoende daglicht is, kan de zichtbaarheid van een dergelijk voorwerp in de horizontale richting worden gegeven door een enkele parameter: 4,6 gedeeld door de ‘photopic beam attenuation coefficient’, waar fotopisch verwijst naar de spectrale gevoeligheid van het menselijk oog.

Met een kleine aanpassing, is de ‘beam attenuation coefficient’ gemeten bij 532nm een ​​adequate proxy voor de beam attenuation coefficient’ (Zaneveld en PEGAU, 2003). Deze zichtbaarheidsparameter kan dus worden gemeten met een C-Star-transmissometer. Bovendien hebben Zaneveld en Pegau (2003) aangetoond dat de horizontale zichtbaarheid van een zwart doelwit aan alle vereisten voldoet aan de parameter van een robuuste onderwaterzichtbaarheid. Deze parameter is zeer goed gecorreleerd met 4.6 gedeeld door de beam attenuation coefficient’ op 532nm.

Vertrouwd door 3000+ klanten

Al meer dan 30 jaar werken wij vanuit Noordwijk voor bedrijven die te maken hebben met toxische gassen en explosiegevaarlijke gassen. Daarnaast werken we samen met de maritieme sector, de overheid en diverse instanties. Wij hebben het vertrouwen van 3000+ klanten, van de multinationals tot het MKB.

 

Waarom kiezen voor Notra?