Solventen.

Advies Verkoop & Verhuur Training Onderhoud

Solventen

Solventen zijn oplosmiddelen en zijn explosiegevaarlijk. Hierdoor adviseren wij alleen gebruik te maken van Ex detectors. Op aanvraag zijn ook niet Ex versies beschikbaar, afhankelijk van de toepassing.

Notra biedt voor dit gas een ruim pakket aan mogelijke sensoren met verschillende meetbereiken. We hebben portable gasdetectors van Industrial Scientific (ISC) met dockingstation en draadloze communicatie (Lens Wireless). Voor meer info (klik tabblad portable gasdetector).

Tevens hebben wij stationaire gasdetectors van Kimessa en Extox, die wij volledig ondersteunen met onze flexibele serviceorganisatie.

Het assortiment bestaat uit standalone detectors, analoge- en digitale systemen. De standalone: ‘Monoline’ gebruikt men in enkelvoudige installaties. De Monoline bestaat uit centrale, detector, flitser en buzzer in één en is stekkerklaar. Daarnaast hebben we digitale systemen waar tot 128 detectors op kunnen worden aangesloten.

Zeker voor nieuwe installaties is ons digitale systeem een uitkomst. Vanuit de centrale gaan we met 1 digitale BUSkabel naar de detectors en de alarmgevers (CWED68). Alles wordt gevoed door de BUS. Vanuit de alarmgevers of de extra relaiskaarten die in de bus worden aangesloten, kunnen we externe apparatuur schakelen. De centrale kunnen wij in een systeemkast plaatsen met optioneel: noodvoeding, touchdisplay, webserver en sms-melder).

De sensoren zijn infrarood en katalytisch. Infrarood sensoren zijn niet gevoelig voor ‘verbruik’ van de sensor bij het detecteren van het gas. Pellistoren zijn veel gunstiger in aanschaf, maar verbruikt zichzelf bij het detecteren van methaan. Infrarood is tevens ook veel energiezuiniger.

Geschikte solventen detectors

kimessa gasdetectie producten

Stationair
niet Ex:

analoog:

0…100% LEL: KSP 121

digitaal
0-100% LEL: KSIM 1100
Bekijk eigenschappen

0…100% LEL: KSPC 121
Bekijk eigenschappen

Standalone
0…100 % LEL: MONOline 1100
Bekijk eigenschappen

0…100 % LEL: MONOline 121
Bekijk eigenschappen

Ex
standalone/ digitaal/ analoog
0…100 % LEL: GSIM 1100 EX
Bekijk eigenschappen

0…100 % LEL: GSPM 121 Ex
Bekijk eigenschappen

Ex Tox gasdetectie producten

Stationair:

Ex
analoog
0-100% LEL: ExSens_e
Bekijk eigenschappen

Industrial Scientific gasdetectie producten kopen

Portable
multigas

MX4
Bekijk eigenschappen

Ventis (draadloze communicatie onderling en met BZ1 en live monitoring)
Bekijk eigenschappen

MX6
Bekijk eigenschappen

Area Monitor (draadloze communicatie onderling en met Ventis en live monitoring)
Radius BZ1
Bekijk eigenschappen

Vertrouwd door 3000+ klanten

Al meer dan 30 jaar werken wij vanuit Noordwijk voor bedrijven die te maken hebben met toxische gassen en explosiegevaarlijke gassen. Daarnaast werken we samen met de maritieme sector, de overheid en diverse instanties. Wij hebben het vertrouwen van 3000+ klanten, van de multinationals tot het MKB.

 

Waarom kiezen voor Notra?