Ex p purge & pressurization.

Advies Verkoop Onderhoud

Ex p purge & pressurization

Overdruksystemen (Ex P)
In veel productieomgevingen komen, door de aanwezigheid van brandbare gassen, dampen, nevels of stof, explosiegevaarlijke gebieden voor. Standaard apparatuur kan hier niet veilig worden gebruikt. Daardoor moet vaak gekozen worden voor dure explosieveilige componenten. Het gebruik van overdruktechnieken (purge & pressurization) biedt in veel gevallen een interessant alternatief, om de niet-explosieveilige componenten ook in gevaarlijke gebieden te kunnen gebruiken.

Het concept

De beschermingswijze “overdruk” is gebaseerd op het onderhouden van een constante overdruk van lucht of van een beschermgas in het inwendige van de behuizing. Hiermee wordt voorkomen dat er een explosief mengsel kan ontstaan in de nabijheid van de componenten. Hierdoor biedt een behuizing onder inwendige overdruk de mogelijkheid om niet-explosieveilig materieel te gebruiken. Geschikt voor Zone 1, 2, 21 en 22.

Voordelen

Het gebruik van standaard besturingscomponenten levert de gebruiker aanzienlijke voordelen op:

  • Simpele installatie en implementatie
  • Hardware- en softwarecompatibiliteit en -flexibiliteit
  • Eenvoud gebruikersinterfaces
  • Geverifieerde functionele modules, mogelijk zelfs van één leverancier
  • Standaard programmering voor de configuratie
  • Goede service- en onderhoud door Notra

Wij werken sinds het begin van het millennium nauw samen met Expo Technologies. We hebben onder andere een serviceteam om inbedrijfstelling en service te verlenen.

Expo

Expo is wereldleider op het gebied van Ex p systemen met meer dan 65 jaar ervaring. Zij zijn de grondlegger van de eerste ‘standard’. Expo producten zijn gecertificeerd volgens: NFPA 496, IECEx, ATEX, INMETRO.

Producten:
Vertrouwd door 3000+ klanten

Al meer dan 30 jaar werken wij vanuit Noordwijk voor bedrijven die te maken hebben met toxische gassen en explosiegevaarlijke gassen. Daarnaast werken we samen met de maritieme sector, de overheid en diverse instanties. Wij hebben het vertrouwen van 3000+ klanten, van de multinationals tot het MKB.

 

Waarom kiezen voor Notra?