OEM systemen.

Advies Verkoop Onderhoud

Original Equipment Manufacturers (OEM’s) die kansen in explosiegevaarlijke omgevingen naderen, hebben doorgaans een keuze: producten van de grond af ontwikkelen om te voldoen aan de regelgeving en normen in de door hen gekozen markten, of bestaande producten aanpassen. In het laatste geval is purge and pressurization (Ex p) vaak de beste beschermingsoptie en hierin kan Notra helpen, door de ontwikkeling van een geschikt purgesysteem of een Ex p behuizing. Onze adviseurs voor gevaarlijke zones werken samen met uw ingenieurs om de beste Ex p-oplossing te ontwikkelen en adviseren over de optimale aanpak van certificering. In sommige gevallen kan Expo het volledige systeem certificeren, maar we kunnen u ook helpen bij het samenstellen van de technische documentatie die nodig is voor indiening bij een aangemelde instantie. 

Voor volumeproductie kan Expo de purge-systemen op “white label”-basis leveren, zodat ze door de OEM onder hun eigen merk kunnen worden verkocht.

Een van de toepassingen die we het vaakst zien, is voor gas- of vloeistofanalysatoren. Dit vereist vaak een maatwerkoplossing, zeker als het monster zelf brandbaar is. Expo heeft tijdens vele projecten een brede ervaring en diepgaande kennis op dit gebied ontwikkeld.

Typische toepassingen voor Expo-producten zijn:

  • Op maat gemaakte spoelsystemen voor verpakte apparatuur, zoals gas- en vloeistofanalysatoren, robots en vacuümpompen
  • Ex p-behuizingen voor instrumentatie, gasanalysatoren en computersystemen
  • Mobiele behuizingen voor draagbare apparatuur, zoals dataloggers of specialistische serviceapparatuur
Vertrouwd door 3000+ klanten

Al meer dan 30 jaar werken wij vanuit Noordwijk voor bedrijven die te maken hebben met toxische gassen en explosiegevaarlijke gassen. Daarnaast werken we samen met de maritieme sector, de overheid en diverse instanties. Wij hebben het vertrouwen van 3000+ klanten, van de multinationals tot het MKB.

 

Waarom kiezen voor Notra?