Gas- en vloeistofanalysers.

Advies Verkoop Onderhoud

Oplossingen voor Ex omgevingen voor gas- en vloeistofanalysers

Als u een analyserfabrikant bent en systemen voor gevaarlijke gebieden wilt ontwikkelen, dan kan Notra u helpen de juiste oplossing te vinden en de complexiteit van certificering te navigeren samen met Expo

Wat zijn de uitdagingen?

Fabrikanten van analysers die explosiegevaarlijke gebieden als een potentiële markt zien, hebben doorgaans de keuze: producten van de grond af ontwikkelen om te voldoen aan de regelgeving en normen in de door hen gekozen markten of om bestaande producten voor veilige gebieden aan te passen.

De eerste optie is vaak haalbaar voor eenvoudigere systemen en grotere productievolumes, waarbij de initiële kosten kunnen worden afgeschreven over grote productvolumes. Complexere en op maat gemaakte systemen, bijvoorbeeld analysatoren voor brandbare gassen, vereisen echter vaak een aangepaste aanpak om het product aan te passen, met hulp van gespecialiseerde bedrijven zoals Notra en Expo Technologies.

Niet alle analysers zijn gelijk

In grote lijnen kunnen analysatoren worden onderverdeeld in twee categorieën: die met of zonder ontvlambare monsterstromen. Wat betreft bescherming door een gespoelde en onder druk staande behuizing, zijn voor elke categorie verschillende benaderingen vereist:

– Voor analysers die werken met niet-ontvlambare monsters – wanneer geen enkel onderdeel in het monster de onderste ontvlambaarheidsgrens (LFL) overschrijdt – kan het systeem worden beschermd door purge en drukverhoging op vrijwel dezelfde manier als andere elektrische apparatuur, en kan het in het algemeen worden gecertificeerd door Expo onder ons ingevulde behuizingscertificaat.

– Voor analysers die werken met ontvlambare monsters – wanneer een component in het monster de LFL overschrijdt – moet het systeem worden beoordeeld door een aangemelde instantie. Mogelijk zijn aanvullende veiligheidsvoorzieningen vereist binnen de Ex p-oplossing, zoals begrenzing van de stroom, interne scheidingswanden, een gespecificeerde verdunningsluchtstroom en soms een extra gas- of dampdetector. In deze gevallen kan Expo, naast het ontwerpen en bouwen van de gespoelde behuizing, de klant helpen bij zijn omgang met de aangemelde instantie, om een zo soepel mogelijk certificeringsproces te garanderen.

Notra’s ervaringen

Expo heeft ruime ervaring in de analyersector, zowel voor vloeistoffen als voor gassen, en u kunt hier enkele recente casestudy’s lezen:

Meer interessante bronnen

Envirotec January 2022 – Instrumentation in hazardous areas – challenges and solutions

Application overview – Gas and liquid process analysers – Hazardous area solutions

Vertrouwd door 3000+ klanten

Al meer dan 30 jaar werken wij vanuit Noordwijk voor bedrijven die te maken hebben met toxische gassen en explosiegevaarlijke gassen. Daarnaast werken we samen met de maritieme sector, de overheid en diverse instanties. Wij hebben het vertrouwen van 3000+ klanten, van de multinationals tot het MKB.

 

Waarom kiezen voor Notra?