Water- en afvalwaterbehandeling.

Advies Verkoop Onderhoud

Explosieveiligheid water- en afvalwaterbehandeling

Waterzuiveringsinstallaties geven operators een reeks risico’s, zoals werken rond diep water en in besloten ruimtes, plus de gevaren die samenhangen met biologische- en chemische verontreiniging.   

Dit zijn aanzienlijke risico’s die worden veroorzaakt door het proces zelf. Veel stadia van het behandelingsproces, zoals vergisting en slibdroging, kunnen methaan of brandbaar stof genereren. Als gevolg hiervan moeten fabrieken risicobeoordelingen ondergaan en mogelijk gevaarlijke gebieden in zones onderbrengen. Er moeten daarom voorzieningen worden getroffen om eventuele explosierisico’s te verminderen in overeenstemming met de lokale regelgeving. Dit kan het installeren van gecertificeerde apparatuur omvatten. Bovendien kunnen bijtende chemicaliën, zoals chloor en zwaveldioxide, de fabriekssystemen en instrumentatie beschadigen, waardoor hoge onderhoudskosten of fabrieksonderbrekingen ontstaan.

De purge- en overdruksystemen van Expo bieden ideale oplossingen voor beide risicogebieden. Typische toepassingen voor Expo-producten in water en afvalwater zijn onder meer:

  • Atex motoren voor pompen
  • Atex besturingskasten        
  • Overdruksysteem tegen invloeden van buitenaf
Vertrouwd door 3000+ klanten

Al meer dan 30 jaar werken wij vanuit Noordwijk voor bedrijven die te maken hebben met toxische gassen en explosiegevaarlijke gassen. Daarnaast werken we samen met de maritieme sector, de overheid en diverse instanties. Wij hebben het vertrouwen van 3000+ klanten, van de multinationals tot het MKB.

 

Waarom kiezen voor Notra?