Green shipping.

Advies Verkoop Onderhoud

Green shipping

Conformiteitsbewaking voor uitlaatgassen van scrubber-systemen en behandeld ballastwater om ervoor te zorgen dat de schepen voldoen aan de regelgevende normen.

Met de voortdurende toename van de wereldwijde verzendingshandel heeft de IMO een toenemend aantal voorschriften ingevoerd om de impact van de scheepvaart op het milieu te verminderen. Deze omvatten de monitoring van het uitlaatgas van de schip en behandeld ballastwater.

Chelsea heeft een reputatie opgebouwd voor het leveren van op scheeps gebaseerde systemen aan zowel militaire als civiele operatoren over de hele wereld. Deze systemen zijn geïnstalleerd op veerboten, onderzoeksschepen, jachten en tankschepen. De oplossingen van Chelsea vormen de gouden standaard bij het leveren van systeemoplossingen om eigenaren, operators en regelgevers  te helpen en zorgen ervoor dat strenge nationale en IMO-nalevingsnormen voor ballastwater uit uitlaatgaswassers en voor ballastwater afvoer worden gehaald.

1. Sea Sentry Wash Water monitoring

Type approved and MEPC 259(68)
Monitoring Washwater van scheepsuitlaatgasreinigingssystemen

Chelsea Technologies is de toonaangevende fabrikant van Wash Water Monitoring Systems voor zowel nieuwbouw- als retrofit-schepen. Onze systemen worden nu geïnstalleerd op meer dan 100 schepen.

Scheepsuitlaatgasemissies van dieselmotoren geven schadelijke gassen en deeltjes in de atmosfeer. Van bijzonder belang zijn NOx, SOx, PAH’s & CO2, die schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid en het milieu. De IMO heeft nieuwe voorschriften opgezet om de emissies te verminderen – in 2020 zal de globale limiet voor zwavel dalen tot 0,5%. Eén methode om aan deze voorschriften te voldoen, is om de emissies te reinigen vóór vrijgave met behulp van een uitlaatgasreinigingssysteem. Een van de uitdagingen geassocieerd met nat schrobben is het afhandelen van de waswaterafvoer. De Chelsea Sea Sentry Wash Water Monitor meet voortdurend zowel de inlaat als uitlaat van natte uitlaatgaswassersystemen om te zorgen dat de naleving gedocumenteerd wordt.

2. Ballast Water Compliancy Monitors

Ballast Water Compliancy Monitors voor fabrikanten van behandelingssystemen en certificatie-instellingen wereldwijd.

In het proces van het verplaatsen van 90% van de vracht van de wereld, produceert de scheepvaart elk jaar ongeveer tien miljard ton ballastwater over de hele wereld.

Schipeigenaren, havenautoriteiten & vlaggenstaten zijn nu verplicht   ervoor te zorgen dat het ballastwater dat ze ontladen effectief is beheerd en behandeld om de meerderheid van plankton & bacteriën te doden. Chelsea werkt nauw samen met Behandelingssysteem Fabrikanten en certificeringsinstanties om de hoogste standaarden voor testcriteria te bereiken en de werkzaamheid van alle behandelingssystemen zo snel mogelijk, nauwkeurig en objectief mogelijk te beoordelen. We werken met PML, NOC, DNV-GL, IMAREST, LLOYD’s Register, SMI, Blue Tech & nog veel meer.

3. De FastBallast

Fastballast zet de gouden standaard voor een effectieve handhaving voor ballast Water Management en zal de impact van bedreigende soort wereldwijd drastisch verminderen. In tegenstelling tot gedetailleerde analysemethoden waar monsters worden beoordeeld in laboratoria door specialisten in watermicrobiologie, kan het testen met Chelsea’s Fastballast Compliance Monitor in elk stadium tijdens de ballastwaterontladingsbewerking worden uitgevoerd, waardoor het resultaat in minder dan 10 minuten bekend is.

Fastballast is een draagbare ballastwater checkmonitor voor gebruik met afzonderlijke of doorstroommonsters. Het is in staat om de fytoplankton celdichtheid van ballastwater te bepalen bij de IMO D2 & USCG-uitvoeringsnormen (10 tot 50 μM-bereik) met een hogere graad van vertrouwen dan laboratoriumanalyse. Naast de gevestigde aanwezigheid in België en China, is Chelsea in discussie met de toonaangevende havenautoriteiten wereldwijd om de industrie te helpen bij het ontwikkelen van draagbare ballastwater testnormen.

Vertrouwd door 3000+ klanten

Al meer dan 30 jaar werken wij vanuit Noordwijk voor bedrijven die te maken hebben met toxische gassen en explosiegevaarlijke gassen. Daarnaast werken we samen met de maritieme sector, de overheid en diverse instanties. Wij hebben het vertrouwen van 3000+ klanten, van de multinationals tot het MKB.

 

Waarom kiezen voor Notra?