HCN.

Advies Verkoop & Verhuur Training Onderhoud

HCN Blauwzuurgas

Waterstofcyanide oftewel blauwzuur is een extreem giftig kleurloos gas en ruikt naar amandelen. HCN is zeer gevaarlijk en reeds dodelijk in lage concentraties (27 ppm). Blauwzuurgas is bijna net zo zwaar als lucht en mengt zich goed met lucht. HCN is irriterend voor de ogen, huid en de luchtwegen. Het belemmert celademhaling en werkt op het zenuwstelsel en bloedsomloop. HCN is tevens zeer brandgevaarlijk en kan explosies veroorzaken.

De wettelijke grenswaarde is gesteld op 0,9 ppm.
Let op: blauwzuur is ook zeer explosiefgevaarlijk. Een Atex/ IECex gecertificeerde meetkop is dan zeer aan te raden.

Blauwzuur HCN wordt gebruikt als pesticide om ongedierte te doden in de scheepvaart, veilinghuizen en in de rijping. Ook wordt het gebruikt bij gouddelving en kunststofindustrie.

Producten

Notra biedt voor dit gas een ruim pakket aan betrouwbare elektrochemische sensoren waarmee verschillende meetbereiken gemeten kunnen worden. Ook hebben we portable gasdetectors van Industrial Scientific. Optioneel te voorzien van draadloze communicatie (Lens Wireless). Voor meer info (klik tabblad portable gasdetector).

Notra heeft stationaire gasdetectors van Kimessa en Extox. Wij ondersteunen deze met onze eigen flexibele serviceorganisatie. Het assortiment bestaat uit standalone detectors, analoge- en digitale systemen. De standalone: ‘Monoline’ gebruikt men in enkelvoudige installaties. De Monoline bestaat uit centrale, detector, flitser en buzzer in één en is stekkerklaar. Daarnaast hebben we digitale systemen waar tot 128 detectors op kunnen worden aangesloten.

Zeker voor nieuwe installaties is ons digitale systeem een uitkomst. Vanuit de centrale gaan we met 1 digitale BUSkabel naar de detectors en de alarmgevers (CWED68). Alles wordt gevoed door de BUS. Vanuit de alarmgevers of de extra relaiskaarten die in de bus worden aangesloten, kunnen we externe apparatuur schakelen. De centrale kunnen wij in een systeemkast plaatsen met optioneel: noodvoeding, touchdisplay, webserver en sms-melder).

De sensoren zijn elektrochemisch, waardoor de sensor een ppm-levensduur heeft en bij hoge concentraties de sensor zichzelf snel verbruikt. Voor dit type detectors, hoeven wij enkel de sensor vervangen en hoeft niet de gehele detector te worden uitgewisseld, waardoor kostenbesparing wordt behaald.

Geschikte HCN detectie

kimessa gasdetectie producten

Stationair:

niet Ex:
analoog
o 0…10/30/100 ppm: KSEA 667
Bekijk eigenschappen

digitaal
0…10/30/100 ppm: KSEC 667
Bekijk eigenschappen

standalone
0…10/30/100 ppm: MONOline 664
Bekijk eigenschappen

Ex
standalone/ digitaal/ analoog
0…10/30/100 ppm: GSEM 667 EX
Bekijk eigenschappen

Ex Tox gasdetectie producten

Stationair:
niet Ex
analoog
0-30ppm: Sens_e
Bekijk eigenschappen

Ex
analoog
0-30ppm: ExSens_e
Bekijk eigenschappen

Industrial Scientific gasdetectie producten kopen

Portable
enkelgas
GasBadge® Pro
Bekijk eigenschappen

multigas
Ventis Pro (draadloze communicatie onderling en met BZ1 en live monitoring)
Bekijk eigenschappen

MX6
Bekijk eigenschappen

Area Monitor draadloos
Radius BZ1
Bekijk eigenschappen

Vertrouwd door 3000+ klanten

Al meer dan 30 jaar werken wij vanuit Noordwijk voor bedrijven die te maken hebben met toxische gassen en explosiegevaarlijke gassen. Daarnaast werken we samen met de maritieme sector, de overheid en diverse instanties. Wij hebben het vertrouwen van 3000+ klanten, van de multinationals tot het MKB.

 

Waarom kiezen voor Notra?