H2.

Advies Verkoop & Verhuur Training Onderhoud

H2 Waterstof

Moleculaire waterstof (ook wel gewoon waterstof, diwaterstof en waterstofgas genoemd) is een kleurloos, reukloos en smaakloos gas. H2 is het lichtste gas, maar zeer explosief. Er is heel weinig (factor 10 minder) energie nodig om H2 te ontsteken, dit in vergelijking met bijvoorbeeld methaan.

H2 wordt onder andere gebruikt in de (petro)chemische- en productie-industrie, bijvoorbeeld bij de productie van ammoniak en zoutzuur of tijdens het (hydro-) kraken en ontzwavelen.

Producten

Notra biedt voor dit gas een ruim pakket aan betrouwbare elektrochemisch en katalytische sensoren waarmee verschillende meetbereiken gemeten kunnen worden. Enerzijds hebben we portable gasdetectors van Industrial Scientific. Optioneel te voorzien van draadloze communicatie (Lens Wireless). Voor meer info (klik tabblad portable gasdetector).

Anderzijds heeft Notra stationaire gasdetectors van Kimessa en Extox. Wij ondersteunen deze met onze eigen flexibele serviceorganisatie. Het assortiment bestaat uit standalone detectors, analoge- en digitale systemen. De standalone: ‘Monoline’ gebruikt men in enkelvoudige installaties. De Monoline bestaat uit centrale, detector, flitser en buzzer in één en is stekkerklaar. Daarnaast hebben we digitale systemen tot 128 detectors  op kunnen worden aangesloten.

Zeker voor nieuwe installaties is ons digitale systeem een uitkomst, want vanuit de centrale gaan we met 1 digitale BUSkabel naar de detectors en de alarmgevers (CWED68). Alles wordt gevoed door de BUS. Vanuit de alarmgevers of de extra relaiskaarten die in de bus worden aangesloten, kunnen we externe apparatuur schakelen. De centrale kunnen wij in een systeemkast plaatsen met optioneel: noodvoeding, touchdisplay, webserver en sms-melder).

De sensoren kunnen geleverd worden met een elektrochemische of een katalytische meetprincipe. Voor analyse en bemonstering van H2 hebben wij het IMC systeem van Extox. H2 kan dus niet gemeten worden met een infrarood sensor.

Geschikte H2 detectors

kimessa gasdetectie producten

Stationair:
niet Ex
analoog
0…10.000 ppm/ 0…4 Vol. %: KSEA 307
Bekijk eigenschappen

0…100 % LEL: KSP 121
Bekijk eigenschappen

digitaal
0…10.000 ppm/ 0…4 Vol. %: KSEC 307
Bekijk eigenschappen

0…100 % LEL: KSPC 121
Bekijk eigenschappen

standalone
0…10.000 ppm/ 0…4 Vol. %: MONOline 304
Bekijk eigenschappen

0…100 % LEL: MONOline 121
Bekijk eigenschappen

 

Ex:
standalone/ digitaal/ analoog
0…10.000 ppm/ 0…4 Vol. %: GSEM 307 EX
Bekijk eigenschappen

0…100 % LEL: GSPM 121 EX
Bekijk eigenschappen

Ex Tox gasdetectie producten

Stationair:
niet Ex
analoog
0-2% v/v: Sens_e
0-1% v/v: Sens_e
0…50/ 1000/ 5000 ppm Sens_e
Bekijk eigenschappen

Ex
analoog
0-2% v/v: ExSens_e
0-1% v/v: ExSens_e
0…50/ 1000/ 5000 ppm ExSens_e
Bekijk eigenschappen

analyse/ bemonstering:
0-10% (v/v): IMC
0-30% (v/v): IMC
0-100% (v/v): IMC
Bekijk eigenschappen

Industrial Scientific gasdetectie producten kopen

Portable
Enkelgas
GasBadge® Pro
Bekijk eigenschappen

Multigas
MX6
Bekijk eigenschappen

Area Monitor draadloos
Radius BZ1 (communiceert met andere BZ1 en Ventis toestellen. Lens Wireless
Bekijk eigenschappen

Vertrouwd door 3000+ klanten

Al meer dan 30 jaar werken wij vanuit Noordwijk voor bedrijven die te maken hebben met toxische gassen en explosiegevaarlijke gassen. Daarnaast werken we samen met de maritieme sector, de overheid en diverse instanties. Wij hebben het vertrouwen van 3000+ klanten, van de multinationals tot het MKB.

 

Waarom kiezen voor Notra?