Ex i.

Advies Verkoop Onderhoud

Notra BV is distributeur van GM International sinds 1999

GM International ontwerpt, ontwikkelt en produceert een compleet assortiment van intrinsiek-veilige en SIL 3 geclassificeerde modules die voldoen aan de strengste kwaliteitseisen en zorgen voor de hoogste productienormen voor intrinsiek-veilige toepassingen. GM International is opgericht in 1993 en was voorheen Elcon Instruments. De moderne fabriek staat vlakbij Milaan en alles is in eigen productie.

De modules worden gebruikt in automatiseringssystemen, zoals: DCS – ESD – FGS – BMS – HIPPS – PLC – SCADA. Deze vinden we terug in diverse industrieën denk aan: olie & gas, petrochemisch, farmaceutisch, kunstmest, mijnen, drank- & voedingsindustrie en in de marine.

De modules van GM International zijn voorzien van I.S. certificaten van de meest gerenommeerde instanties in de wereld. Certificaten zijn beschikbaar voor Atex (Europa), IECEx (internationaal), UL/FM (Amerika en Canada), EAC-EX (Rusland CTU en Oekraïne), NEPSI (China), PESO (India), TIIS (Japan) en INMETRO (Brazilië).

Isolators

Intrinsiek-veilige galvanische isolatoren bieden de meest eenvoudige en kosteneffectieve manier om intrinsieke veiligheid te implementeren in toepassingen in explosiegevaarlijke omgevingen.

Meer informatie

Veiligheidsrelais

Wanneer een belasting niet rechtstreeks door een veiligheidscontroller kan worden aangestuurd, wordt een tussenschakelrelais vereist. Bijvoorbeeld als de controller de hoeveelheid stroom die nodig is om de belasting te schakelen niet aan kan; of de spanning is anders dan 24 Vdc; of als meerdere contacten moeten worden aangestuurd door hetzelfde stuursignaal. SIL-gecertificeerde veiligheidsrelais zijn een vereiste om te voldoen aan de noodzakelijke risicoreductiefactor (RRF) bij het in- of uitschakelen van een belasting, in een IEC61508/61511 Safety Instrumented Function (SIF). SIL-gecertificeerde relais garanderen dat aan de veiligheidsfunctie wordt voldaan met een geschikte en bekende faalkans (PFD).

Meer informatie

 

Niet-intrinsiek-veilige isolators

GM International’s nieuwe universele galvanische isolatoren bieden de meest eenvoudige en kosteneffectieve manier om isolatie in niet-gevaarlijke omgevingen te implementeren.

Meer informatie

Multiplexers

Wanneer er meerdere variabelen beschikbaar moeten worden gemaakt voor een locatie op afstand is het voordelig om alle ingangssignalen aan te sluiten op een gunstig gelegen multiplexer in het veld met korte aansluitingen. Dit in plaats van elk signaal van de procesvariabele te bedraden met lange, individuele verbindingslijnen naar de controllerkamer. Gegevens worden vervolgens via een enkele communicatielijn naar het externe bewakingsgebied verzonden. Multiplexer-oplossingen zijn beschikbaar voor zowel intrinsiek-veilige toepassingen als voor HART®-compatibele transmitters.

Meer informatie

Power supplies

GM International produceert een breed scala aan voedingen, geschikt voor alle behoeften in explosiegevaarlijke omgevingen, inclusief intrinsiek-veilige toepassingen. Voedingen zijn ontworpen om dehoogst mogelijke beschikbaarheid en veiligheid te bieden voor kritische toepassingen.

Meer informatie

Vertrouwd door 3000+ klanten

Al meer dan 30 jaar werken wij vanuit Noordwijk voor bedrijven die te maken hebben met toxische gassen en explosiegevaarlijke gassen. Daarnaast werken we samen met de maritieme sector, de overheid en diverse instanties. Wij hebben het vertrouwen van 3000+ klanten, van de multinationals tot het MKB.

 

Waarom kiezen voor Notra?