Biogeochemische floats/ drijvers.

Advies Verkoop Onderhoud

Biogeochemische floats/ drijvers

Argo-floats/ drijvers zijn een revolutie in de manier waarop wetenschappers de oceaan bestuderen. Voordat de eerste profiling drijver in het water is gelaten, was ons vermogen om de klimaattrends te meten beperkt in reikwijdte en grootschalige studies waren een kostbare bezigheid. Tegenwoordig volgen wetenschappers de oceanen van de wereld met bijna 4000 drijvers. Deze ontwikkelingen hebben een ongekende hoeveelheid gegevens opgeleverd.

Biogeochemische Argo is de uitbreiding van de Argo-reeks van profiling drijvers om biogeochemische sensoren op te nemen voor onder andere pH, zuurstof, nitraat en chlorofyl. Het is bedoeld om een aantal uitdagingen in Ocean Science en in het beheer van Ocean and Global resouches in kaart te brengen. Nieuw ontwikkelde sensoren zorgen voor profiling drijvers om biogeochemische eigenschappen te observeren met voldoende nauwkeurigheid voor klimaatstudies. Deze uitbreiding van Argo is ontwikkeld om seizoensgebonden de schaalvariabiliteit in biologische productiviteit te bepalen zoals de levering van essentiële voedingsstoffen uit diepe wateren tot de zonovergoten oppervlaktelaag, oceaanverzorging, hypoxie en oceaanopname van CO2.

Zoals de originele Argo-drijvers, zal biogeochemische Argo een transformatieve verschuiving in het vermogen van wetenschappers om de effecten te observeren en te voorspellen van: klimaatverandering op oceaanmetabolisme, koolstofopname en levend marine resource management. Monitoring van de oceaanreactie op klimaat en antropogene krachten is cruciaal voor het begrijpen van de impact op de globale koolstofcyclus en de antwoorden van de ecosystemen. Toenemend bewijs van grootschalige oceaanverzadiging en resulterende deoxygenatie is benadrukt dat er behoefte is om de impact op de biogeochemie en ecosysteemdynamica te begrijpen. De Sea-Bird Scientific SBE 41 en SBE 61 Deep Argo zijn autonome profilering CTD’s voor Argo en andere programma’s, die meer dan 90% van het jaarlijkse Argo-programma drijft. De NAVIS BGCi en NAVIS BGCi + pH-autonome profiling drijvers zijn uitgerust met een CTD- en biogeochemische sensoren, waaronder de diepe suna (nitraat), OCR 504 (4-kanaals radiometer), C-ROVER 2000 (transmissometer) en float pH-sensor.

Een groot aantal Sea-Bird Scientific-sensoren wordt gebruikt in biogeochemische monitoring vanwege hun vermogen om inter-vergelijkbare gegevens te krijgen:

Biogeochemical Sensors
Parameter Moored Shipboard Deployments Profiling Floats AUV/ROV
CTD 37/16plusV2/16plus-IM V2 9plus 41/61 49/GPCTD
Opgelost zuurstof SBE 63 SBE 43 SBE 63 SBE 43F (GPCTD)
pH SeaFET V2/SeapHOx V2/
Deep SeapHOx V2
SBE 18/SBE 27 Float pH
Nitraat 37/16plusV2/16plus-IM V2 9plus 41/61 49/GPCTD
Chlorophyl a
Backscatter
FDOM
37/16plusV2/16plus-IM V2 9plus 41/61 49/GPCTD
Vertrouwd door 3000+ klanten

Al meer dan 30 jaar werken wij vanuit Noordwijk voor bedrijven die te maken hebben met toxische gassen en explosiegevaarlijke gassen. Daarnaast werken we samen met de maritieme sector, de overheid en diverse instanties. Wij hebben het vertrouwen van 3000+ klanten, van de multinationals tot het MKB.

 

Waarom kiezen voor Notra?